Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
200 gram lotus bisküvi
70 gram tereyağ
Üst kreması için
500 gram quark
200 gram frischkäse (labne)
1 kutu schlagsahne (krema)
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
200 gram lotus kreması
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler robottan geçilir, eritilmiş tereyağı ile düzgünce karıştırılır.
26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt geçirilir ,hazırlanan bisküvi kek kalıbının tabanına yerleştirilir.
Bir bardak yardımı ile düzgünce bastırıp her tarafın eşit ölçüde olmasına dikkat edilir.
Üzerinin kremasını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
Kreması için bir karıştırma kabına yumurta hariç bütün materyaller koyulur ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırılır.
Limon kabuğu rendesini ekleyip krema bisküvilerin üzerine dökülür.
160 derece ısınmış fırında 45-50 dakika denetimli olarak pişirilir.
Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruzki krema çok fazla kurumasın.
Fırının içine ısıya sağlam bir kap içinde su koyuyoruz kremanın çatlamasını önlüyor.
Fırının kapağını birinci yarım saat kapağını muhakkak açmayın krema sönebilir.
Piştiğinden emin olmak için kalıbınızı sallayın şayet ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir daha fazla fırında tutmayın.
Üzerinin lotus kremasını bir kaseye alıp çok az mikrodalgada ısıtın ve cheesecake oda ısısına geldikten sonra üzerine dökün.
Mikrodalga fırın yoksa sıcak su içine kavanozu koyup kremayı yumuşatabilirsiniz.
Cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir ve sonraki gün servis tabağına alınır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Alt tabanı için:
200 gram lotus bisküvi
70 gram tereyağ
Üst kreması için
500 gram quark
200 gram frischkäse (labne)
1 kutu schlagsahne (krema)
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
200 gram lotus kreması
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler robottan geçilir, eritilmiş tereyağı ile düzgünce karıştırılır.
26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt geçirilir ,hazırlanan bisküvi kek kalıbının tabanına yerleştirilir.
Bir bardak yardımı ile düzgünce bastırıp her tarafın eşit ölçüde olmasına dikkat edilir.
Üzerinin kremasını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
Kreması için bir karıştırma kabına yumurta hariç bütün materyaller koyulur ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırılır.
Limon kabuğu rendesini ekleyip krema bisküvilerin üzerine dökülür.
160 derece ısınmış fırında 45-50 dakika denetimli olarak pişirilir.
Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruzki krema çok fazla kurumasın.
Fırının içine ısıya sağlam bir kap içinde su koyuyoruz kremanın çatlamasını önlüyor.
Fırının kapağını birinci yarım saat kapağını muhakkak açmayın krema sönebilir.
Piştiğinden emin olmak için kalıbınızı sallayın şayet ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir daha fazla fırında tutmayın.
Üzerinin lotus kremasını bir kaseye alıp çok az mikrodalgada ısıtın ve cheesecake oda ısısına geldikten sonra üzerine dökün.
Mikrodalga fırın yoksa sıcak su içine kavanozu koyup kremayı yumuşatabilirsiniz.
Cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir ve sonraki gün servis tabağına alınır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı