Son konular

Lotus Kremalı Kurabiye

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Yarım su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına tereyağ,şeker, yumurta ve vanilya koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
Başka materyalleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurun 4/1 ini ayırıp öteki kısmını 24 ‘lü muffin kalıbının içine ortaları çukur olacak biçimde yerleştirilir.
Hazırlanan hamurların ortasına birer çay kaşığı lotus kreması koyulur.
Ayırılan başka hamurdan küçük toplar yapıp avcumuzun içinde açıp kurabiyelerin üzerine kapatılır.
Hazırlanan kurabiyeler 180 derece ısınmış fırında 25 dakika denetimli olarak pişirilir.
Pişirilip soğuyan kurabiyeler sıcak suda bekletilmiş lotus kreması ile süslenir.(bir buzdolabı poşetine lotus kremasından 1-2 kaşık koyup sıcak su dolu tasın içinde yumuşayana kadar bekletilir. Poşetin ucunu minik kesip yumuşayan kremayı akıtıyoruz)
Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller Kreması için: 4 tepeleme yemek kaşığı un 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta 4 su bardağı süt ( bardak ölçüm 200 ml ) 2 adet yumurta sarısı 1.5 çay bardağı şeker Altını kapattıktan sonra; 2 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilya Krema dinlendikten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Lotus Bisküvi Kremalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için; 300 gram lotus bisküvi 100 gram tereyağ Kreması için; 700 gram labne peyniri 3 adet yumurta 200 ml krema 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilin 4 yemek kaşığı lotus krema Üzerine ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Alt tabanı için: 200 gram lotus bisküvi 70 gram tereyağ Üst kreması için 500 gram quark 200 gram frischkäse (labne) 1 kutu schlagsahne (krema) 1 su bardağı şeker 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 pk vanilya 1 limon kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Lotus Kremalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler Alt tabanı için; Yarım paket yalnızca petibör bisküvi Yarım paket kakaolu petibör bisküvi Muhallebisi için; 2 yemek kaşık un 2 yemek kaşığı nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 lt süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Lotus Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet yumurta 3 su bardağı un 1çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karbonat Lotus Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 su bardağı şeker ile su bir tavaya konulur karemelize edilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt