Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Kreması için:
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt ( bardak ölçüm 200 ml )
2 adet yumurta sarısı
1.5 çay bardağı şeker
Altını kapattıktan sonra;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Krema dinlendikten sonra:
1 paket çırpılmış sıvı krema
Keki için:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay k. kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı un
Keki ıslatmak için kahveli sos;
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 çay bardağı sıcak su
Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremayı yapmaya başlayalım, un ve nişastayı tencereye alıp sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ,sütte güzelce açılsınlar.
Şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip yeterlice el çırpıcısı ile çırpalım.
Ocağı açıp göz göz olana kadar pişirelim hayli katı kıvamda olucak.
Ocağın altını kapatıp içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyip yeterlice yedirelim ,bir kaba aktarıp kremaya değecek formda streçleyip oda ısısına geldiğinde dolaba kaldıralım (streçin değmesinin gayesi kabuk tutmaması için)( en az 4 saat beklesin yada bir gün öncesinden yapıp sonraki günü kullanın).
Kekin yapılışı:Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpıp, içerisine elenmiş kuru materyalleri ekleyip çırpalım .
Dikdörtgen borcamı yağlayıp harcı dökelim yayalım.
170 derece fırında pişirelim keki fırından alıp soğumaya bırakalım.
Sonrasında kullanacağımız kuplardan daha küçük yuvarlaklar keselim, kenara alalım.
Kremayı dediğim müddetlerde dinlendikten sonra 1 paket soğuk sıvı kremayı biraz çırpacağız hafif ağırlaşacak fakat çok çıpmayacağız.
Hazırlamış olduğumuz kremanın streçini alıp 3-4 dk çırpalım .
Hazırlanmış olduğumuz sıvı kremayı içerisine döküp 3-4 dk çırpıp kremayı hazır hale getirelim.
Kuplara evvel krema sonra ortasına kek, kekin üzerini kahveli sos ile 2-3 tatlı kaşığı ile ıslayıp sola kaydırarak benim yaptığım üzere yapabilirsiniz.
Lotus kremamın kavanozunu sıcak suya koydum ve akışkan hele geldi o denli kullandım.
Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kreması için:
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt ( bardak ölçüm 200 ml )
2 adet yumurta sarısı
1.5 çay bardağı şeker
Altını kapattıktan sonra;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Krema dinlendikten sonra:
1 paket çırpılmış sıvı krema
Keki için:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay k. kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı un
Keki ıslatmak için kahveli sos;
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 çay bardağı sıcak su
Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremayı yapmaya başlayalım, un ve nişastayı tencereye alıp sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ,sütte güzelce açılsınlar.
Şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip yeterlice el çırpıcısı ile çırpalım.
Ocağı açıp göz göz olana kadar pişirelim hayli katı kıvamda olucak.
Ocağın altını kapatıp içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyip yeterlice yedirelim ,bir kaba aktarıp kremaya değecek formda streçleyip oda ısısına geldiğinde dolaba kaldıralım (streçin değmesinin gayesi kabuk tutmaması için)( en az 4 saat beklesin yada bir gün öncesinden yapıp sonraki günü kullanın).
Kekin yapılışı:Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpıp, içerisine elenmiş kuru materyalleri ekleyip çırpalım .
Dikdörtgen borcamı yağlayıp harcı dökelim yayalım.
170 derece fırında pişirelim keki fırından alıp soğumaya bırakalım.
Sonrasında kullanacağımız kuplardan daha küçük yuvarlaklar keselim, kenara alalım.
Kremayı dediğim müddetlerde dinlendikten sonra 1 paket soğuk sıvı kremayı biraz çırpacağız hafif ağırlaşacak fakat çok çıpmayacağız.
Hazırlamış olduğumuz kremanın streçini alıp 3-4 dk çırpalım .
Hazırlanmış olduğumuz sıvı kremayı içerisine döküp 3-4 dk çırpıp kremayı hazır hale getirelim.
Kuplara evvel krema sonra ortasına kek, kekin üzerini kahveli sos ile 2-3 tatlı kaşığı ile ıslayıp sola kaydırarak benim yaptığım üzere yapabilirsiniz.
Lotus kremamın kavanozunu sıcak suya koydum ve akışkan hele geldi o denli kullandım.
Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı