Lotus Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 ,5 su bardağı dolusu un
Kreması için;
2 paket sıvı krema
2 paket mascarpone (Yoksa yalnızca krema da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı lotus krema
Üzeri için;
2 paket lotus bisküvi
Lotus Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Evvel yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
Kreması için; kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca içine mascarponeyi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz (İsterseniz yalnızca krema ile de yapabilirsiniz)
İçine lotus kremasını ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz, kekimiz çıkıp soğuduktan sonra üç modüle bölüyoruz, pasta çemberine alıyoruz.
Kat kat kremadan ekleyip isteğe nazaran içine lotus bisküvi modülleri koyabilirsiniz tamamlayıp dolapta 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz.
Çıkınca kenarlarını ve üzerini kalan kremadan kaplıyoruz, lotus bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, üzerini ve kenarlarını kaplıyoruz, istediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Lotus Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 ,5 su bardağı dolusu un
Kreması için;
2 paket sıvı krema
2 paket mascarpone (Yoksa yalnızca krema da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı lotus krema
Üzeri için;
2 paket lotus bisküvi
Lotus Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Evvel yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
Kreması için; kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca içine mascarponeyi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz (İsterseniz yalnızca krema ile de yapabilirsiniz)
İçine lotus kremasını ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz, kekimiz çıkıp soğuduktan sonra üç modüle bölüyoruz, pasta çemberine alıyoruz.
Kat kat kremadan ekleyip isteğe nazaran içine lotus bisküvi modülleri koyabilirsiniz tamamlayıp dolapta 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz.
Çıkınca kenarlarını ve üzerini kalan kremadan kaplıyoruz, lotus bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, üzerini ve kenarlarını kaplıyoruz, istediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Lotus Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı