Lotus Sarma Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
125 gram tereyağ
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Ayrıyeten;
125 gram lotus bisküvi
5 yemek kaşığı lotus biscoff krema
2 adet muz
Lotus Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin. Ben 25 x 35 cm lik alüminyum tepsiye döktüm. Üzerine bardak ile uygunca bastırın. Daha sonra muhallebi için tencereye tereyağı alıp eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Tozşeker ve vanilini de ekleyip kaynanana kadar pişirin. Sıcak muhallebiyi bisküvi üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra buzdolabında 1 saat bekletin.
Lotus sürülebilir biscoff kremasını kavanozla birlikte sıcak su dolu bir kaseye oturtup erimesini bekleyin.
Eriyen kremayı buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine döküp spatula ile yayın. İstediğiniz boyutta kesip muz koyun.
Spatula yardımıyla sarın. Yarım saat daha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Lotus Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
125 gram tereyağ
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Ayrıyeten;
125 gram lotus bisküvi
5 yemek kaşığı lotus biscoff krema
2 adet muz
Lotus Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin. Ben 25 x 35 cm lik alüminyum tepsiye döktüm. Üzerine bardak ile uygunca bastırın. Daha sonra muhallebi için tencereye tereyağı alıp eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Tozşeker ve vanilini de ekleyip kaynanana kadar pişirin. Sıcak muhallebiyi bisküvi üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra buzdolabında 1 saat bekletin.
Lotus sürülebilir biscoff kremasını kavanozla birlikte sıcak su dolu bir kaseye oturtup erimesini bekleyin.
Eriyen kremayı buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine döküp spatula ile yayın. İstediğiniz boyutta kesip muz koyun.
Spatula yardımıyla sarın. Yarım saat daha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Lotus Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı