Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemesi için;
Lotus bisküvi
Lotus biscof krema
Beyaz çikolata
Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın.
Altını yakıp kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını da ekleyin ve mikserle 5 dakika kadar çırpın.
İstediğiniz bardakların içine biraz su koyup çalkalayın ve suyu dökün.
Üzerine muhallebiden dökün.
Buzdolabına koyup en az 3 saat bekletin.
Kıvam alan muhallebiyi kalıptan çıkarıp kenarlarını rondodan geçirilmiş lotus bisküviye bulayın.
Lotus biscoff krema kavanozunu sıcak su dolu bir kaba alıp erimesini sağlayın.
Tatlının üst kısmına dökün.
Eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemesi için;
Lotus bisküvi
Lotus biscof krema
Beyaz çikolata
Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın.
Altını yakıp kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını da ekleyin ve mikserle 5 dakika kadar çırpın.
İstediğiniz bardakların içine biraz su koyup çalkalayın ve suyu dökün.
Üzerine muhallebiden dökün.
Buzdolabına koyup en az 3 saat bekletin.
Kıvam alan muhallebiyi kalıptan çıkarıp kenarlarını rondodan geçirilmiş lotus bisküviye bulayın.
Lotus biscoff krema kavanozunu sıcak su dolu bir kaba alıp erimesini sağlayın.
Tatlının üst kısmına dökün.
Eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı