Magnolia Pasta (Çilekli Yaz Rüyası) Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
Ben hazır pandispanya keki kullandım.
Muhallebisi İçin
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
1 yumurta
Yarım paket krema
Yarım kilo çilek
1 su bardağı bitter damla çikolata
Çileklerin kararmaması için jöle
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
Magnolia Pasta (Çilekli Yaz Rüyası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kelepçeli kek kalıbına pandispanya keki alıyoruz. Ortadan ikiye bölüp alt kısmını yerleştiriyoruz. Öteki tarafta muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
Vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçler karıştırılarak ocağa alınır. Göz göz olana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır. Akabinde vanilya ve tereyağı konarak güzelce çırpılır. Ilımaya bırakılır.
Çilekler ortadan ikiye dik bir biçimde bölünerek kekin etrafına dizilir. Bir taraftada jöleyi hazırlıyoruz. Nişasta su ve şeker bir küçük sos tavasına konarak göz göz olana kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Çilekleri dizdikten sonra soğuyan muhallebiye yarım paket krema konarak çırpılır. Daha sonra kekimizin üzerini kapatacak formda dökülür.
Pastamızın ortasına bitter damla çikolataları ve çilekleri yerleştirilir. Sonrasında. Çileklerim kararmaması için hazırladığımız jöleyi çileklerimizin üzerine küçük küçük dökebilirsiniz.
Akabinde başka üst kekimizi koyabilirsiniz. Tekrar birebir formda muhallebiyi koyup dilediğimiz üzere süsleyebiliriz.
Üstteki çileklere de tekrardan kararmaması için jöleyi döküp pastamıza son dokunuşları yapabilirsiniz dolapta bir gün bekletip yemeye başlayabilirsiniz çok hafif ve yaz pastası şimdiden afiyet olsun.
Keki İçin
Ben hazır pandispanya keki kullandım.
Muhallebisi İçin
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
1 yumurta
Yarım paket krema
Yarım kilo çilek
1 su bardağı bitter damla çikolata
Çileklerin kararmaması için jöle
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
Magnolia Pasta (Çilekli Yaz Rüyası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kelepçeli kek kalıbına pandispanya keki alıyoruz. Ortadan ikiye bölüp alt kısmını yerleştiriyoruz. Öteki tarafta muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
Vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçler karıştırılarak ocağa alınır. Göz göz olana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır. Akabinde vanilya ve tereyağı konarak güzelce çırpılır. Ilımaya bırakılır.
Çilekler ortadan ikiye dik bir biçimde bölünerek kekin etrafına dizilir. Bir taraftada jöleyi hazırlıyoruz. Nişasta su ve şeker bir küçük sos tavasına konarak göz göz olana kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Çilekleri dizdikten sonra soğuyan muhallebiye yarım paket krema konarak çırpılır. Daha sonra kekimizin üzerini kapatacak formda dökülür.
Pastamızın ortasına bitter damla çikolataları ve çilekleri yerleştirilir. Sonrasında. Çileklerim kararmaması için hazırladığımız jöleyi çileklerimizin üzerine küçük küçük dökebilirsiniz.
Akabinde başka üst kekimizi koyabilirsiniz. Tekrar birebir formda muhallebiyi koyup dilediğimiz üzere süsleyebiliriz.
Üstteki çileklere de tekrardan kararmaması için jöleyi döküp pastamıza son dokunuşları yapabilirsiniz dolapta bir gün bekletip yemeye başlayabilirsiniz çok hafif ve yaz pastası şimdiden afiyet olsun.