Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağ yahut margarin (eritilmiş ve soğumuş)
1 çay bardağı yoğurt (benim ölçü bardağım fotograftaki gibi)
1 yumurta beyazı(sarısını üzerine sürmek için ayırdım)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
240 ml lik ölçü kaşığımla 2.5 ölçek un
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyorum ve unu yavaş yavaş koyuyorum.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapıyorum.
Ceviz büyüklüğünde yada vereceğiniz şekile nazaran hamurdan yumaklar alıyorum.
Benim hamurumdan 17 beze çıktı.
Form veriyorum bezelere.
Yağlı kağıt koyduğum tepsiye dizip üzerine ayırdığım yumurta sarısını sürüyor ve susam ile süslüyorum.
200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyorum. Afiyetle.
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ yahut margarin (eritilmiş ve soğumuş)
1 çay bardağı yoğurt (benim ölçü bardağım fotograftaki gibi)
1 yumurta beyazı(sarısını üzerine sürmek için ayırdım)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
240 ml lik ölçü kaşığımla 2.5 ölçek un
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyorum ve unu yavaş yavaş koyuyorum.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapıyorum.
Ceviz büyüklüğünde yada vereceğiniz şekile nazaran hamurdan yumaklar alıyorum.
Benim hamurumdan 17 beze çıktı.
Form veriyorum bezelere.
Yağlı kağıt koyduğum tepsiye dizip üzerine ayırdığım yumurta sarısını sürüyor ve susam ile süslüyorum.
200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyorum. Afiyetle.
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı