Mahluta Çorbası(Yöresel Antakya Antep Mutfağından)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mahluta Çorbası(Yöresel Antakya Antep Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bilavlık bulgur
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Tuz damak tadınıza göre ayarlayın
Sıcak su
Terbiyesi için:
6 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Sosu için:
Sıvı yağ
Tozbiber
Kimyon

Mahluta Çorbası(Yöresel Antakya Antep Mutfağından) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ ısıtın soğan,havuç ekleyip kavurun yıkanmış mercimek,pirinç,bulgur yumuşayıncaya tuz ekleyip pişirin.
Terbiyesi için:bir kaba yoğurt,yumurta pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Pişen çorbanın suyundan 2 kere ara ara terbiyeli sosa ekleyip karıştırın.
Pişen çorbamızı el blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin.
Tekrar ocağa alın kaynatın.
Terbiyesini ekleyip biraz daha pişirin.
Son olarak yağda yaktınız tozbiber,kimyonu çorbanın üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun Not:çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ekleyip kıvam açabilirsiniz.
Mahluta Çorbası(Yöresel Antakya Antep Mutfağından) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt