Makarna Boreği nasıl yapılır
Makarna Boreği yapılışı
Makarna Boreği Malzemeler
3 adet yufka
Peynir
Maydanoz
5 yemek kaşığı yoğurt
1 cay bardağı su
3 yumurta
8 yemek kaşığı yağ
1 paket fiyonk makarna
imagesmakarnaboregitarifiresimli5ad40e9523868
Makarna Boreği Hazırlanışı
Once fiyonk makarnayı normal makarna gibi pişiriyoruz Yalnız biraz fazla haşlansın Piştikten sonra suyunu suzun İcine koyacağınız peynir az tuzlu ise biraz makarnaya tuz ilave edin Ayrı bir kapta peynir ve maydanozu harmanlayın Yine başka bir kapta yoğurt, su, yağ ve yumurtayı karıştırın Eğer yoğurt sulu ise normal su yerine yoğurdun suyunu kullanabilirsiniz Boreği yapacağınız tepsiyi yağlayın İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, diğer yufkayı ortadan ikiye bolun Yarısını ilk yufkanın uzerine zemini ortecek şekilde yerleştirin Sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımdan yufkanın uzerine kaşık yardımı ile gezdirin Makarnanın yarısını tepsiye yayın Uzerine peynir ve maydanoz karışımını yayın Kalan makarnayı da peynirin uzerini kapatacak şekilde yayın Kalan yarım yufkayı makarnanın uzerini ortecek şekilde kapatın İlk yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını ice doğru kapatın Son yufkayı da uste koyarak kenarlarını tepsinin icine doğru gizleyin Bıcak yardımı ile boreği dilimleyin Kalan yoğurtlu karışımı uzerine yedirin Sonra fırında 200 derece pişirin Uzeri tamamen kızarınca fırından cıkarın Afiyet olsun
Makarna Boreği yapılışı
Makarna Boreği Malzemeler
3 adet yufka
Peynir
Maydanoz
5 yemek kaşığı yoğurt
1 cay bardağı su
3 yumurta
8 yemek kaşığı yağ
1 paket fiyonk makarna
imagesmakarnaboregitarifiresimli5ad40e9523868
Makarna Boreği Hazırlanışı
Once fiyonk makarnayı normal makarna gibi pişiriyoruz Yalnız biraz fazla haşlansın Piştikten sonra suyunu suzun İcine koyacağınız peynir az tuzlu ise biraz makarnaya tuz ilave edin Ayrı bir kapta peynir ve maydanozu harmanlayın Yine başka bir kapta yoğurt, su, yağ ve yumurtayı karıştırın Eğer yoğurt sulu ise normal su yerine yoğurdun suyunu kullanabilirsiniz Boreği yapacağınız tepsiyi yağlayın İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, diğer yufkayı ortadan ikiye bolun Yarısını ilk yufkanın uzerine zemini ortecek şekilde yerleştirin Sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımdan yufkanın uzerine kaşık yardımı ile gezdirin Makarnanın yarısını tepsiye yayın Uzerine peynir ve maydanoz karışımını yayın Kalan makarnayı da peynirin uzerini kapatacak şekilde yayın Kalan yarım yufkayı makarnanın uzerini ortecek şekilde kapatın İlk yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını ice doğru kapatın Son yufkayı da uste koyarak kenarlarını tepsinin icine doğru gizleyin Bıcak yardımı ile boreği dilimleyin Kalan yoğurtlu karışımı uzerine yedirin Sonra fırında 200 derece pişirin Uzeri tamamen kızarınca fırından cıkarın Afiyet olsun