Makarna Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket nuh’un ankara fiyonklu makarna
400 gram yağsız dana kıyma
1 baş kuru soğan
1 orta boy kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
Makarna Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin ortaboy tencereye 3 su bardağı kaynar su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip fokurdayınca 1 paket fiyonklu makarnayı boşaltıp 15 ila 20 dak pişiriyoruz Dipnot: (ben makarnayı vitamin değeri kaçmasın diye süzmüyorum. )
Makarna pişerken 400 gram kıymayı ,1 yemek kaşığı yağ ile kavurup ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
1 tatlı kaşığı toz karabiber de ilave edip karıştırıyoruz.
Diğer tarafta 2 diş sarımsağı iyice havanda dövüp 1 kase süzme yoğurt ile karıştırıp 1 çay kaşığı tuz ilave edip bekletiyoruz.
Ortaboy tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı hafif kızdırıp 2 yemek kaşığı domates salçasını kavurup üzerine bir çay bardağı soğuk su ilave edip kaynatıyoruz .
Bir iki tıklatıp ocağın atını kapatıyoruz yine orta boy tencereye 4 yemek kaşığı tereyağ koyup güzelce eritip köpürünce ocağın altını kapatıyoruz.
Pişen makarnaya kavurduğumuz soğanlı kıymalı harcı karıştırıp servis tabağına alıp üzerine önce 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt sonra 3 yemek kaşığı domates salçası sosunu gezdirip en son üzerine kızdırılmış tereyağınızda ekleyip servis ediyoruz, afiyetler olsun.
Makarna Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket nuh’un ankara fiyonklu makarna
400 gram yağsız dana kıyma
1 baş kuru soğan
1 orta boy kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
Makarna Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin ortaboy tencereye 3 su bardağı kaynar su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip fokurdayınca 1 paket fiyonklu makarnayı boşaltıp 15 ila 20 dak pişiriyoruz Dipnot: (ben makarnayı vitamin değeri kaçmasın diye süzmüyorum. )
Makarna pişerken 400 gram kıymayı ,1 yemek kaşığı yağ ile kavurup ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
1 tatlı kaşığı toz karabiber de ilave edip karıştırıyoruz.
Diğer tarafta 2 diş sarımsağı iyice havanda dövüp 1 kase süzme yoğurt ile karıştırıp 1 çay kaşığı tuz ilave edip bekletiyoruz.
Ortaboy tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı hafif kızdırıp 2 yemek kaşığı domates salçasını kavurup üzerine bir çay bardağı soğuk su ilave edip kaynatıyoruz .
Bir iki tıklatıp ocağın atını kapatıyoruz yine orta boy tencereye 4 yemek kaşığı tereyağ koyup güzelce eritip köpürünce ocağın altını kapatıyoruz.
Pişen makarnaya kavurduğumuz soğanlı kıymalı harcı karıştırıp servis tabağına alıp üzerine önce 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt sonra 3 yemek kaşığı domates salçası sosunu gezdirip en son üzerine kızdırılmış tereyağınızda ekleyip servis ediyoruz, afiyetler olsun.
Makarna Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı