Makinada Mısır Ekmeği
Resimli Makinada Mısır Ekmeği Tarifi
Makinada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır,
Makinada Mısır Ekmeğinin yapılışı Tarifi
imagesmakinadamisirekmegitarifiresimli5ad43a977f532
Mısır Ekmeği Tarifi Resimli
Malzemeler:
1 bardak beyaz un
2 bardak mısır unu
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya 12 kup yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 corba kaşığı bal
1¾ bardak su, oda sıcaklığında
¼ bardak sıvıyağ
1 kucuk boy tepsi (22 cm capında)
Mısır Ekmeği Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, sıvıyağı ve balı koyun Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu unların hemen ustune haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Tahıl ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurunuz kek hamuru kıvamında olacaktır
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 1520 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Makinada Mısır Ekmeği Tarifi
Makinada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır,
Makinada Mısır Ekmeğinin yapılışı Tarifi
imagesmakinadamisirekmegitarifiresimli5ad43a977f532
Mısır Ekmeği Tarifi Resimli
Malzemeler:
1 bardak beyaz un
2 bardak mısır unu
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya 12 kup yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 corba kaşığı bal
1¾ bardak su, oda sıcaklığında
¼ bardak sıvıyağ
1 kucuk boy tepsi (22 cm capında)
Mısır Ekmeği Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, sıvıyağı ve balı koyun Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu unların hemen ustune haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Tahıl ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurunuz kek hamuru kıvamında olacaktır
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 1520 dakika beklettikten sonra kesin