Son konular

Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı İçin Gereçler
500 gram dana kuşbaşı
1 orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk domates
2 orta uzunluk patlıcan
2 çorba kasesi pirinç
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Üzeri için
1 bardak et suyu bir bardak sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Zerzevatları kızartmak için zeytinyağ

Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı Yapılışı

Eti kızgın tencerede kavurup, 1 su ek ettim.
Tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz.(bu kademede isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz)etsuyundan başka bir bardak ayırdım.
Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bıraktım. Sonrasında yıkayıp süzdüm.
Zerzevatları yuvarlak dilimleyip kızarttım. Domatesi çok az kızartıyoruz dağılmasın.
Kenarları düz ve yüksek bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım ay halinde doğranmış soğanı ekleyip yavaşça soteledim haşlanmış eti de ekleyip 1-2 dk kavurdum.
Ocaktan alıp, et ve soğanın üzerine sırasıyla: kızarmış domatesi, patatesi ve patlıcanı dizin. Ortalarına kesinlikle tuz ve baharatları serpin.
Süzülmüş pirinci, sebzelerin üzerine döküp yayalım.
Modül kesim tereyağı ekleyelim.
Son olarak biraz daha tuz serpin ve üzerine çıkacak kadar et suyu ekleyip ocağa alın.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Birinci sıcağı çıkan yemeğin beş dak sonra düz servis tabağına karşıt çevirdim.
dipnot:yemeği sıcak sıcak çevirirseniz yemek dağılır.
En üste kavrulmuş badem ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun ❤
 
Üst Alt