Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
700 ml süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet krem şanti
12 adet muz
1 çay bardağı ıslatmak için süt
Çikolata sosu
1 kutu krema
150 gram çikolata
Süslemek için;
Fıstık yahut fındık
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Süt, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından un, kakao, nişasta ve kabartma tozu ek ediyoruz yağladığımız büyük borcama döküyoruz alt üst tıpkı derece de 20 dk kadar pişiyor kürdan testi yapamadan çıkarmayın.
Kek pişerken krema yapalım. Tereyağ, krem şanti hariç tüm gereçli koyup devamlı karıştırıp pişiyoruz, yoğunlaşınca altı kapatılır tereyağ krem şanti koyulur. Mikser yardımı ile çırpılır soğumaya bırakalım.
Pişen kek soğuduktan sonra kekinizi süt ile ıslatalım.
Kekin üzerine kremayı düzgün bir biçimde yayalım daha sonra muzları yerleştirelim.
Sos için krema kaynama noktasına gelene kadar karıştıralım daha sonra altını kapayın 150 gram çikolata katıp 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip daima karıştırıp kıvam aldıktan sonra muzları kaplayacak halde dökelim.
Süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazırdır.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
700 ml süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet krem şanti
12 adet muz
1 çay bardağı ıslatmak için süt
Çikolata sosu
1 kutu krema
150 gram çikolata
Süslemek için;
Fıstık yahut fındık
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Süt, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından un, kakao, nişasta ve kabartma tozu ek ediyoruz yağladığımız büyük borcama döküyoruz alt üst tıpkı derece de 20 dk kadar pişiyor kürdan testi yapamadan çıkarmayın.
Kek pişerken krema yapalım. Tereyağ, krem şanti hariç tüm gereçli koyup devamlı karıştırıp pişiyoruz, yoğunlaşınca altı kapatılır tereyağ krem şanti koyulur. Mikser yardımı ile çırpılır soğumaya bırakalım.
Pişen kek soğuduktan sonra kekinizi süt ile ıslatalım.
Kekin üzerine kremayı düzgün bir biçimde yayalım daha sonra muzları yerleştirelim.
Sos için krema kaynama noktasına gelene kadar karıştıralım daha sonra altını kapayın 150 gram çikolata katıp 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip daima karıştırıp kıvam aldıktan sonra muzları kaplayacak halde dökelim.
Süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazırdır.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı