Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
Keki ıslatmak için
Yarım su bardağı süt
Kreması için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Krema (50 ml)
4 adet muz
Çikolata sos için
150 ml krema
150 gram çikolata
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle toz şeker ve yumurtayı 2-3 dakika mikser ile çırpalım.
Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
En son elenmiş un, kakao, kabartma tozunu ekleyelim tel çırpıcı ile karıştıralım.
Yağlanmış tart kalıbına aktaralım.
Önceden ısıtılmış 180° derecede alt üst ayarda pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra tart kalıbını ters çevirip servis tabağına alalım.
Yarım su bardağı süt ile ıslatalım.
Kreması için tereyağı ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alalım güzelce karıştıralım.
Daha sonra ocağa alalım.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alalım.
5-6 dakika sonra tereyağ ve krema ekleyip iyice karıştıralım.
Kremamızı kekimizin orta kısmına boşaltıp düzeltelim.
Muzları ortadan ikiye keselim kremanın üzerine düzgünce 8 dilim şeklinde yerleştirelim.
Çikolata sosu için kremayı ocaktan kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım.
Ocaktan alıp içine çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
Çikolata sosunu önce muzların üzerine ve boş alanlara düzgünce yayalım.İsteğe göre süsleme yapabilirsiniz
Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
Keki ıslatmak için
Yarım su bardağı süt
Kreması için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Krema (50 ml)
4 adet muz
Çikolata sos için
150 ml krema
150 gram çikolata
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle toz şeker ve yumurtayı 2-3 dakika mikser ile çırpalım.
Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
En son elenmiş un, kakao, kabartma tozunu ekleyelim tel çırpıcı ile karıştıralım.
Yağlanmış tart kalıbına aktaralım.
Önceden ısıtılmış 180° derecede alt üst ayarda pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra tart kalıbını ters çevirip servis tabağına alalım.
Yarım su bardağı süt ile ıslatalım.
Kreması için tereyağı ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alalım güzelce karıştıralım.
Daha sonra ocağa alalım.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alalım.
5-6 dakika sonra tereyağ ve krema ekleyip iyice karıştıralım.
Kremamızı kekimizin orta kısmına boşaltıp düzeltelim.
Muzları ortadan ikiye keselim kremanın üzerine düzgünce 8 dilim şeklinde yerleştirelim.
Çikolata sosu için kremayı ocaktan kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım.
Ocaktan alıp içine çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
Çikolata sosunu önce muzların üzerine ve boş alanlara düzgünce yayalım.İsteğe göre süsleme yapabilirsiniz
Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı