Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
6 tane muz
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı süt (150 ml bardak ölçüm)
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 poşet toz şanti
2 yemek kaşığı krema
Üzeri için:
200 ml krema
200 gr sütlü çikolata
Süslemek için:
Beyaz çikolata
Antep fıstığı
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremamızı hazırlayalım çünkü 4-5 saat dinlenmesi gerekiyor.
Tenceremize süt ,yumurta sarısı ,un ,nişasta ,toz şekeri ilave edip kısık ateşte durmadan koyulaşana kadar karıştıralım.
Ocağı kapatıp üzerine tereyağ ve vanilya ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
Streçleyip önce 1 saat oda sıçaklığında sonra buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Kıvamını alan kremanın üzerine bir poşet krem şanti koyup 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyip 1 dakika karıştıralım.
Üzeri için:200 ml sıvı krema 1 yemek kaşığı kakao ısıtalım ( kaynatmıyoruz)
Üzerine 200 gram sütlü çikolatayı koyup eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım ( arada kabuk bağlamaması için gidip gelip karıştıralım).
Kekin yapılışıerin bir kabın içerisine yumurta toz şeker ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım.
Üzerine süt sıvı yağ vanilya koyup biraz daha çırpalım.
En son un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip çırpalım 1-2 dakika yeterli. Yağlanmış borcama kek harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında pişirelim.
Kekimiz ılıdıktan sonra bir çay bardağı süt gezdirelim üzerine.
Kekin üzerinden sütü çektiğinde kremayı sürelim aralıklı muzları dizelim.
En son üzerine krema ve çikolata karışımını muzların üzerine gezdirelim.
Beyaz çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim. affiyet olsun
Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 tane muz
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı süt (150 ml bardak ölçüm)
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 poşet toz şanti
2 yemek kaşığı krema
Üzeri için:
200 ml krema
200 gr sütlü çikolata
Süslemek için:
Beyaz çikolata
Antep fıstığı
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremamızı hazırlayalım çünkü 4-5 saat dinlenmesi gerekiyor.
Tenceremize süt ,yumurta sarısı ,un ,nişasta ,toz şekeri ilave edip kısık ateşte durmadan koyulaşana kadar karıştıralım.
Ocağı kapatıp üzerine tereyağ ve vanilya ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
Streçleyip önce 1 saat oda sıçaklığında sonra buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Kıvamını alan kremanın üzerine bir poşet krem şanti koyup 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyip 1 dakika karıştıralım.
Üzeri için:200 ml sıvı krema 1 yemek kaşığı kakao ısıtalım ( kaynatmıyoruz)
Üzerine 200 gram sütlü çikolatayı koyup eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım ( arada kabuk bağlamaması için gidip gelip karıştıralım).
Kekin yapılışıerin bir kabın içerisine yumurta toz şeker ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım.
Üzerine süt sıvı yağ vanilya koyup biraz daha çırpalım.
En son un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip çırpalım 1-2 dakika yeterli. Yağlanmış borcama kek harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında pişirelim.
Kekimiz ılıdıktan sonra bir çay bardağı süt gezdirelim üzerine.
Kekin üzerinden sütü çektiğinde kremayı sürelim aralıklı muzları dizelim.
En son üzerine krema ve çikolata karışımını muzların üzerine gezdirelim.
Beyaz çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim. affiyet olsun
Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı