Malaga Pasta Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
50 gram toz şeker
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı sıcak su
60 gram un
20 gram nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1,5 paket kabartma tozu
Krema için;
500 ml süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket krem şanti
Üzeri için;
1 paket krema (200 ml)
200 gram çikolata
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim
Kreması için; vanilya, tereyağ ve krem şanti hariç tüm gereçleri katıp karıştırıp ocağa katalım.
Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim.
Birinci sıcaklığı çıkınca krem şantiyi ekleyip mikser ile 5 dakika çırpalım ve kremayı üzerine yapışacak biçimde poşet yahut streç sinema kapatalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Kullanmadan evvel mikser ile 1 dakika boyunca çırpalım.
Yumurtaları sarısını beyazını dikkatli bir formda ayıralım.
Beyazını 20 gram toz şeker ve 1 fiske tuz ile kar beyazı olacak biçimde çırpalım.
Yumurta sarılarına kalan toz şekeri ekleyip çırpalım 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip çırpalım.
Yumurta beyazının yarısını ekle spatula ile karıştır.
Kuru materyalleri eleyerek ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
Kalan yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üste gerçek karıştıralım.
Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece 10-15 dakika ortasında pişiyor pişme müddeti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir çabuk pişiyor dikkatli olalım.
Keki zıt çevirip yağlı kağıtı çıkaralım.
Keki muzun boyutuna nazaran dilimlere ayıralım.
Üzerine kremadan katıp muzu hafif c biçimi verelim ve krema üzerine katalım.
Kenarlarını düzeltelim muzun sabit durduğundan emin olun.
Hazırladığımız muzlu keki dolapa katalım.
Ganaj için kremayı sos tenceresine katalım.
Kenarlarından kaynamaya başlayınca altını kapatıp 200 gram çikolatayı ekleyip karıştıralım.
İster karıştırarak soğutalım isterseniz de çikolataya değecek formda strec sinema ile kapatalım.
Hazırladığımız muzlu kekleri fırın teli üzerine alalım fırın telin altına tepsi katalım.
Kekin üzerine ganaji dökelim dilediğiniz üzere süsletikten sonra buzdolabında koruma edelim.
Afiyet olsun
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
50 gram toz şeker
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı sıcak su
60 gram un
20 gram nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1,5 paket kabartma tozu
Krema için;
500 ml süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket krem şanti
Üzeri için;
1 paket krema (200 ml)
200 gram çikolata
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim
Kreması için; vanilya, tereyağ ve krem şanti hariç tüm gereçleri katıp karıştırıp ocağa katalım.
Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim.
Birinci sıcaklığı çıkınca krem şantiyi ekleyip mikser ile 5 dakika çırpalım ve kremayı üzerine yapışacak biçimde poşet yahut streç sinema kapatalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Kullanmadan evvel mikser ile 1 dakika boyunca çırpalım.
Yumurtaları sarısını beyazını dikkatli bir formda ayıralım.
Beyazını 20 gram toz şeker ve 1 fiske tuz ile kar beyazı olacak biçimde çırpalım.
Yumurta sarılarına kalan toz şekeri ekleyip çırpalım 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip çırpalım.
Yumurta beyazının yarısını ekle spatula ile karıştır.
Kuru materyalleri eleyerek ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
Kalan yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üste gerçek karıştıralım.
Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece 10-15 dakika ortasında pişiyor pişme müddeti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir çabuk pişiyor dikkatli olalım.
Keki zıt çevirip yağlı kağıtı çıkaralım.
Keki muzun boyutuna nazaran dilimlere ayıralım.
Üzerine kremadan katıp muzu hafif c biçimi verelim ve krema üzerine katalım.
Kenarlarını düzeltelim muzun sabit durduğundan emin olun.
Hazırladığımız muzlu keki dolapa katalım.
Ganaj için kremayı sos tenceresine katalım.
Kenarlarından kaynamaya başlayınca altını kapatıp 200 gram çikolatayı ekleyip karıştıralım.
İster karıştırarak soğutalım isterseniz de çikolataya değecek formda strec sinema ile kapatalım.
Hazırladığımız muzlu kekleri fırın teli üzerine alalım fırın telin altına tepsi katalım.
Kekin üzerine ganaji dökelim dilediğiniz üzere süsletikten sonra buzdolabında koruma edelim.
Afiyet olsun
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı