Son konular

Malaga Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sut
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Kreması;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
50 gram margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı )
Üzeri için;
10 adet küçük uzunluk muz
1 paket krema
1 paket bitter çikolata yahut 1 su bardağı damla çikolata
Ceviz yahut Antep fıstığı tozu

Malaga Pasta Tanımı Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpüren kadar çırpalım.
Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim kakao kabartma tozu vanilya ve unu ekledikten sonra akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz .
Tabanını margarin le yağladığımız büyük uzunluk borcama döküp 180 derece fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyoruz süt ,şeker, un ,nişasta ocağa almadın evvel 5 dk mikserle çırpıp ocağa alıyoruz .
Kaynayan kadar karıştırarak pişiriyoruz ocaktan aldığımız kremamıza vanilya ve margarini ekleyip eriyen kadar karıştırmaya devem edip sonrasında ılımaya birikiyoruz pişen kekimizi de ılımaya alıyoruz.
Üzeri için 1 paket krema ve çikolatamız eriyen kadar istiyoruz.
Ilıyan kekimizin üzerine kürdan ile minik delikler açıp kremamızı üzerine döküyoruz muzları yerleştirip erittiğimiz çikolatayı muzları üzerine döküp ortalarına ceviz yahut Antep fıstığı tozu ekliyoruz.
1 gece beklettiğimiz kekimizi servis edip afiyetle yiyoruz
 
Üst Alt