Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Ganaj için
200 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
80 g sütlü çikolata
80 g bitter çikolata
Kreması için
600 ml süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
50 g tereyağı
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
1/2 (yarım) su bardağı süt
Üzeri için
Fındık kırığı
Toz fıstık
Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pastamızın kekini hazırlamak için kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürsene kadar çırpalım.
Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
Kekimizi yağladığımız tepsimize yayalım. Keki fırına vermeden önce 1-2 kere tezgaha vurarak içerisindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
Kekimizi önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Ganaj için kremamızı ısıtıp içerisine çikolata ve tereyağımızı ekleyip karıştıralım soğuması için arada bir karıştırmak üzere buzdolabına koyalım.
Pişen kekimizi fırından çıkartarak ilk sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Kekimiz soğurken kreması için sütümüzü tenceremize alıp.
Üzerine un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırarak pişirelim.
Kremamız koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra kürdan yardımı ile üzerine delikler açalım ve süt ile ıslatalım.
Üzerine kremamızı dökerek üzerini düzeltelim.
Soyduğumuz muzlarımızı ortadan ikiye keselim ve kremamızın üzerine yerleştirelim üzerlerine hafifçe bastırıp kremanın içerisine girmesini sağlayalım.
Pastamızın üzerini çikolata sosu ile kapladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim Afiyet olsun
Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Ganaj için
200 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
80 g sütlü çikolata
80 g bitter çikolata
Kreması için
600 ml süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
50 g tereyağı
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
1/2 (yarım) su bardağı süt
Üzeri için
Fındık kırığı
Toz fıstık
Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pastamızın kekini hazırlamak için kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürsene kadar çırpalım.
Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
Kekimizi yağladığımız tepsimize yayalım. Keki fırına vermeden önce 1-2 kere tezgaha vurarak içerisindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
Kekimizi önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Ganaj için kremamızı ısıtıp içerisine çikolata ve tereyağımızı ekleyip karıştıralım soğuması için arada bir karıştırmak üzere buzdolabına koyalım.
Pişen kekimizi fırından çıkartarak ilk sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Kekimiz soğurken kreması için sütümüzü tenceremize alıp.
Üzerine un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırarak pişirelim.
Kremamız koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra kürdan yardımı ile üzerine delikler açalım ve süt ile ıslatalım.
Üzerine kremamızı dökerek üzerini düzeltelim.
Soyduğumuz muzlarımızı ortadan ikiye keselim ve kremamızın üzerine yerleştirelim üzerlerine hafifçe bastırıp kremanın içerisine girmesini sağlayalım.
Pastamızın üzerini çikolata sosu ile kapladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim Afiyet olsun
Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı