Son konular

Malaga Pastası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Malaga Pastası Tanımı İçin Gereçler

Keki İçin
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çimdik tuz
Vanilya
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağı
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
500 ml. süt
Vanilya
Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
6 adet olgun muz
Süslemek İçin
Dövülmüş fındık yahut ceviz
Ganaj İçin
200 gram sıvı krema
200 gram bitter kuvertür

Malaga Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremasını hazırlayalım zira soğuması gerekiyor. Tencereye tüm krema materyalleri, toz kremşanti hariç, ek ediyoruz ve ocağı açmadan evvel düzgünce çırpıyoruz.
Ocağın altını orta ateşe alalım ve kaynayana kadar çırpmayı hiç bırakmayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısalım ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatalım.
Muhallebinin üzerine streç sinema serelim kabuk tutmaması için ve soğumaya bırakalım. O ortada keki hazırlayalım. Evvel yumurtaları, şekeri, tuzu ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpalım.
Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çok kısa karıştıralım. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu elekten geçirelim ve kek hamuruna ek edelim çok kısa karıştıralım.
Yağlanmış bir dörtgen borcamda (Yaklaşık 30x30cm ) kek harcımızı pişirelim (Alt üst ayar, 180 derece, 25 dakika en fazla )
Muhallebi soğuduktan sonra toz kremşantiyi ek edip mikser ile çırpalım. Kek piştikten sonra birinci sıcaklığı gidince muzun ebatına nazaran şeritler keselim ve o şeritleri ortadan ikiye bölelim, muzu da ikiye bölecğimiz için (Kekin dilimi yaklaşık 15×5cm büyüklüğünde olacak)
Kremayı bir sıkma torbasına dolduralım ve kek dilimlerin üzerine gezdirelim, kremanın üzerine de yarı yarıya böldüğümüz muzları yerleştirelim (12 dilim çıkıyor toplam) Bir spatula ile kekin kenarlarındaki taşan kremayı düzeltelim.
Son olarak malagamızın üzerine ganaj dökelim ve isteğe bağlı kenarlarını fındık yahut ceviz kesimleri ile süsleyelim. Afiyet olsun ❤.
 

Similar threads

  • Soru
Malaga Pastası Tanımı İçin Materyaller Kek için 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao (1 paket) 1, 5 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Süslemek için 6 adet muz Keki ıslatmak için 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Malaga Pastası Tanımı İçin Gereçler Kek için: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2,5 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı un 2 kaşık nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Kreması için: 700 ml süt 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Muzlu Malaga Pastası (Borcamda En Pratiğinden Enfes Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Kreması için; 700 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler 3 adet muz Keki için; 2 adet yumurta Yarım çay bardağı şeker 1/4 (çeyrek) çay bardağı süt Yarım çay bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta Kabartma tozu Vanilin 1,5 yemek kaşığı kakao Muhallebisi için; 3,5 su bardağı süt Yarım çay bardağı un Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kolay Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin; 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2.5 yemek kaşığı kakao 1.5 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Kreması İçin; 4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt