Son konular

Malaga

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Malaga Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
1 su bardağından biraz az süt
Muhallebisi için;
600 ml süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta unu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
üzeri için 5 adet muz
Çikolata sosu için;
2,5 su bardağı süt
Hazır çikolata sosu
Üzeri için;
1 avuç fındık

Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sütü ekleyip, karıştırmaya devam edin, sonra kalan tüm malzemeleri eleyerek ekleyelim normal çırpıcı ile karıştıralım. Yağlanmış borcama harcı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırın alt üst açık şekilde 25 dakika pişirmeye bırakalım.
Muhallebisi için; süt, un, nişasta, yumurta sarısı, şeker hepsini bir tencerede karıştıralım, sonra ocağa alalım, koyulaşana kadar karıştıralım, koyulaşınca tereyağ ve vanilyayı ekleyelim fokurdadığında kapatalım.
Kek ilk sıcağını attığında muhallebisini üzerine ekleyelim.
Muzları ortadan ikiye bölüp dizelim.
Çikolata sosu için; süt ve hazır çikolata sosunu ocakta 15 dakika pişirelim.
İlk sıcağı gidince malaga pastamızın üzerine ekleyelim. Dinlenmeye bırakalım, 1 saat sonra yemeye hazır Afiyet olsun
Malaga Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt