Son konular

Malaga

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Malaga Tanımı İçin Materyaller

Keki için;
3 yahut 4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
Keki ıslatmak için
Yarım su bardağı soğuk süt
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
60 gram tereyağ
1 paket vanilya
(1 poşet toz krem şanti + 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılacak)
6 adet iri uzunluk muz
Ganajı ı̇çı̇n;
200 gram krema
200 gram bitter çikolata

Malaga Tanımı Yapılışı

İşe birinci evvel kremasını pişirmekle başlayalım. Bunun için; tencereye süt, yumurta sarısı ve şekeri koyup düzgünce çırpalım.
Üzerine un ve nişastayı ekleyip çırpalım.
Kalan sütün tamamını üzerine ek edip tencereyi ocağa alalım orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana dek kremayı pişirelim.
Yoğunlaşıp ocaktan alınca içine vanilya ve tereyağ ekleyip eriyene dek karıştıralım.
Sonra kremaya değecek halde streç sinema örtüp ılınmaya bırakalım.
Ilıyınca üzerinden streç sineması çıkarıp buzdolabına düzgünce soğuyup katılaşmaya bırakalım.
Kremam buz üzere soğuyup dinlendiğinde kalıp üzere katı kıvamda sıkıntı karıştırılacak formda olmuştu.
Arkasına kekini yapmaya başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı en yüksek süratte mikserle rengi beyazlayıp yeterlice köpük köpük kabarana dek çırpalım.
Üzerine, yağını sütünü ekleyip en düşük süratte mikserle kısacık mühlet çırpalım.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve düşük süratte birazcık daha çırpalım kakaosunu eleyelim ve son defa nazikçe çırpalım.
Yağlanmış unlanmış dikdörtgen fırın kabına (kabımın; uzunluğu 38, eni 25, yükseklik 9cm, kelepçeli kalıp kullandım ben),, içine hamuru eşitçe dökelim.
Tezgaha 2-3 sefer kalıbı vurup, evvelden ısınmış fansız 180° alt üst ayar ısınmış fırının alttan ikinci rafında 20 dk pişirelim. Kürdan testi yapalım.
Keki, fırından alıp tezgahta düzgünce soğumaya bırakalım.
Bu sırada bizde, krem şanti ile soğuk sütü katı kıvamda çırpalım ve 20 dk soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Arkasına soğumuş olan kremamız içine krem şantiyi katıp bu ikiliyi mikserle orta süratte 1 dk çırpalım güzelce karışsınlar. Ve dolapta bekletelim.
Soğuyan keke kürdanla delikler açalım.
Üzerine soğuk sütü gezdirelim. Kremasını üzerine eşitçe yayalım.
Muzları soyup ortadan ikiye eşitçe keselim.
Ganajı için; kremayı kaynatmadan ısıtalım.
Ocaktan alıp içine çikolatayı koyup eriyene dek karıştıralım ve ılınmaya bırakalım. Bizde bu sırada; muz dilimlerini kek üzerinde aralık bırakarak krema üzerine batırarak dizelim.
Muzların üzerlerine ılınmış olan ganaj çikolatayı kaşıkla gezdirelim.
Daha sonra heryerini çikolata ile kaplayıp çay kaşığı ile ortaları düzleyelim, pastayı buzdolabında 3 saat dinlendirip arkasına çıkarıp benmari metotta eritilmiş çikolata ile çizikler atarak süsleyip kısa müddetliğine dolaba donmaya kaldıralım.
Ve gerisine dilimleyip servis edelim.Afıyet olsun.
 
Üst Alt