Malaga Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Kreması için ;
3.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 paket krem şanti
Üzeri için;
6 adet muz
Çikolata sos için;
1 paket krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
Üzeri için;
Antep fıstığı tozu
Çekilmiş fındık
Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz .
Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip, unu, kabartma tozu ve vanilyayı katıp eliyoruz .
170 derecede fırının kapağını açmadan 35-40 dk pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince üzerine 1 su bardağı süt döküyoruz.
Fırında pişerken muhallebisini ocakta krem şanti ve margarini sona bırakarak kaynayana kadar karıştırıyoruz .
Daha sonra ocaktan alıp krem şanti ve margarini katıp pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserler çırpıyoruz.
Kekin üzerine yayıp muzları yerleştiriyoruz borcam büyükse muz artırılabilir küçükse azaltılabilir.
Ganajını da hazırladıktan sonra muzların üstünden başlayıp tüm her yerine yayıyoruz.
Daha sonra fındıkla ve antep fıstığı tozuyla süsleyip dolaba kaldırıyoruz bir gece beklerse çok daha güzel sonuçlar alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Malaga Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için ;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Kreması için ;
3.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 paket krem şanti
Üzeri için;
6 adet muz
Çikolata sos için;
1 paket krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
Üzeri için;
Antep fıstığı tozu
Çekilmiş fındık
Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz .
Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip, unu, kabartma tozu ve vanilyayı katıp eliyoruz .
170 derecede fırının kapağını açmadan 35-40 dk pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince üzerine 1 su bardağı süt döküyoruz.
Fırında pişerken muhallebisini ocakta krem şanti ve margarini sona bırakarak kaynayana kadar karıştırıyoruz .
Daha sonra ocaktan alıp krem şanti ve margarini katıp pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserler çırpıyoruz.
Kekin üzerine yayıp muzları yerleştiriyoruz borcam büyükse muz artırılabilir küçükse azaltılabilir.
Ganajını da hazırladıktan sonra muzların üstünden başlayıp tüm her yerine yayıyoruz.
Daha sonra fındıkla ve antep fıstığı tozuyla süsleyip dolaba kaldırıyoruz bir gece beklerse çok daha güzel sonuçlar alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Malaga Tarifi Fotoğraflı Yapılışı