Malatya Usulü Karın Bumbar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Malatya Metodu Karın Bumbar Tanımı İçin Gereçler
3 kilo kuzu bumbar
3 adet kuzu karın
İçi için;
2 adet büyük uzunluk soğan
3 su bardağı pirinç
4 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı nane
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Salçalı sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber

Malatya Yöntemi Karın Bumbar Tanımı Yapılışı

Not; Ben geceden yıkayıp temizleyip sabaha kadar suda beklettim o denli yapmanızı tavsiye ederim.
Vaktiniz kısıtlıysa iki saatte düdüklü tencerede pişme müddeti oluyor.
Karın bumbarları temizleyip suda bekletiyoruz.
İç materyali için bir tencereye yemeklik doğranmış soğanları ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Margarini de ekliyoruz. Margarin eridikten sonra salçayı ek edip karıştırıyoruz.
Karabiber, pul biber, nane ve tuzu da ekledikten sonra pirinç ve bulguru koyup karıştırıyoruz.
5 su bardağı su ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Karın bumbarları süzgece alıp süzdürüyoruz.
Salçalı sosu için geniş büyük pişirme tenceresine yarım bardak sıvı yağ ekleyip kızdırıyoruz.
Daha sonra salçayı ekleyip karıştırıyoruz ,tuz, karabiber ,pul biberi de ekleyip 3 litre su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Bu sırada karınları ufak kareler halinde kesip bir tatlı kaşığı iç pilavı koyup muska biçiminde dikiyoruz.
Karınların hepsi bitene kadar tıpkı süreci uyguluyoruz.
Bumbarları da doldurup uçlarını dikiyoruz.
Karın bumbarları kaynayan suya ekleyip kapağını kapatıp üç saat pişirmeye bırakıyoruz. Lakin ortada denetim ediyoruz tabanı tutmasın diye suyu çok azalırsa ek edilir.
Pişen karın bumbarları istenilen formda servis ediyoruz afiyet olsun .
 
Üst Alt