Malatya Tarzı Mercimek Köftesi (Böyle Deneyin Favori Tanım Olacak) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı yeşil yada siyah mercimek
3-4 su bardağı su
1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet orta uzunluk soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz ( salçanın tuz oranına nazaran ayarlayın)
5 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım deste maydanoz
5 kol taze yeşil soğan
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Kuru nane yada kuru reyhan
Yarım limonun suyu
Yanında servis etmek için;
Marul
Ayran
Turşu
Malatya Tarzı Mercimek Köftesi (Böyle Deneyin Favori Tanım Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir tencereye yıkanmış süzülmüş kırmızı ve yeşil mercimeği koyup suyunuda ekleyip uygunca pişene dek suyunu çekene kadar haşlayalım.
Sonra üzerine bulguru ekleyip bi hoş karıştırıp bi kenarda bekletelim.
Bu esnada tavaya sıvı yağını koyup soğanları bi hoş kavuralım.
Düzgünce pembeleşen soğana salça ve baharatları ekleyip son bi 5 dakika daha kavuralım.
Tavanın altını kapatalım.Soğuyan suyunu çeken bulguru bir yoğurma kabına koyup ve üzerine salçalı soğan karışımını ekleyip güzelcene yoğuralım.
Maydanozu ve taze yeşil soğanı, rendelenmiş sarımsağıda koyup yeterlice kıvama gelen mercimek köftesini ellen sıkıp form verip yanında marul, turşu ve ayran servis edip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.
Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Malatya Yolu Mercimek Köftesi (Böyle Deneyin Favori Tanım Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı yeşil yada siyah mercimek
3-4 su bardağı su
1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet orta uzunluk soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz ( salçanın tuz oranına nazaran ayarlayın)
5 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım deste maydanoz
5 kol taze yeşil soğan
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Kuru nane yada kuru reyhan
Yarım limonun suyu
Yanında servis etmek için;
Marul
Ayran
Turşu
Malatya Tarzı Mercimek Köftesi (Böyle Deneyin Favori Tanım Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir tencereye yıkanmış süzülmüş kırmızı ve yeşil mercimeği koyup suyunuda ekleyip uygunca pişene dek suyunu çekene kadar haşlayalım.
Sonra üzerine bulguru ekleyip bi hoş karıştırıp bi kenarda bekletelim.
Bu esnada tavaya sıvı yağını koyup soğanları bi hoş kavuralım.
Düzgünce pembeleşen soğana salça ve baharatları ekleyip son bi 5 dakika daha kavuralım.
Tavanın altını kapatalım.Soğuyan suyunu çeken bulguru bir yoğurma kabına koyup ve üzerine salçalı soğan karışımını ekleyip güzelcene yoğuralım.
Maydanozu ve taze yeşil soğanı, rendelenmiş sarımsağıda koyup yeterlice kıvama gelen mercimek köftesini ellen sıkıp form verip yanında marul, turşu ve ayran servis edip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.
Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Malatya Yolu Mercimek Köftesi (Böyle Deneyin Favori Tanım Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı