Malatya Yolu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı sıvı yağı
2 su bardağı yoğurt ( oda ısısında)
6-6,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
4 adet büyük uzunluk ufak doğranmış soğan
1 küçük çay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı dolusu domates yahut biber salçası
Yarım kilo kadar az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber yada toz biber
Yufka ortalara sürmek için;
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı yoğurt
Araya sürülen sostan 2 yemek kaşığı ekleyin
İsteğe nazaran susam
Not; iç harcında kıyma yerine dana kuşbaşı eti yahut haşlanmış patates koyabilirsiniz.
Malatya Yolu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı için bir tavaya kuru soğanları koyup sıvı yağında güzelcene pembeleşene kadar hafif kavuralım.
1 tatlı kaşığı domates yada biber salçası ekleyip son bi defa daha karıştıralım.
Kavrulan soğana kıymayı iyicene kavuralım.
Kavrulan iç harcını ocaktan indirmeye yakın pul biber, karabiber ve tuzu koyup ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
Bir küçük tavaya 1 su bardağı sıvı yağını koyup hafif kızdıralım.
Üzerine 1 su bardağı unu koyup hafif kokusu çıkana kadar rengi hafif yoğunlaşana kadar kavuralım. Ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağını koyup bi hoş karıştıralım.
En son unu, kabartma tozunu ve tuzunu koyup bi hoş yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan 8 adet eşit bezeler alıp üzerini örtelim ki kurumasın.
Bezenin bir adedini alıp oklava yada merdane yardımıyla tepsi boyutunda açalım.
Açtığımız yufkayı hafif yağlanmış tepsinin içine yerleştirelim.
Yufkanın üzerine kavurduğumuz un sosundan 3-4 yemek kaşığı damlatarak gezdirelim ve yumurta fırçası yada elimizin avuç içiyle yufkanın her tarafına sürelim.
Kavrulan kıymalı harçtan biraz yufkanın üzerine her tarafına eşit olacak biçimde dökelim.
Diğer kalan bezeleride açıp tepsiye dizip ortalarına belirlenen kavrulmuş sosundan sürülüp kıymalı harcı ekleyerek ve son yufkayıda sererek tepsiyi tamamlayalım.
Bir kasede yumurta sarısı ve yoğurt karışımına kalan kavrulmuş un sosundan ekleyip karıştırıp kömbenin üzerine her tarafına sürelim ve isteğe nazaran susam serpelim.
Sonra bıçak yardımıyla dilimleyip evvelden ısıtılmış fırında üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.
Pişen kömbeyi fırından çıkarıp üzerini pak bir örtüyle kapatıp 20 dakka dinlenmesini bekleyelim. Vee süper kömbe afiyetle tüketmeye hazır
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun.
Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın.
Malatya Metodu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı sıvı yağı
2 su bardağı yoğurt ( oda ısısında)
6-6,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
4 adet büyük uzunluk ufak doğranmış soğan
1 küçük çay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı dolusu domates yahut biber salçası
Yarım kilo kadar az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber yada toz biber
Yufka ortalara sürmek için;
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı yoğurt
Araya sürülen sostan 2 yemek kaşığı ekleyin
İsteğe nazaran susam
Not; iç harcında kıyma yerine dana kuşbaşı eti yahut haşlanmış patates koyabilirsiniz.
Malatya Yolu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı için bir tavaya kuru soğanları koyup sıvı yağında güzelcene pembeleşene kadar hafif kavuralım.
1 tatlı kaşığı domates yada biber salçası ekleyip son bi defa daha karıştıralım.
Kavrulan soğana kıymayı iyicene kavuralım.
Kavrulan iç harcını ocaktan indirmeye yakın pul biber, karabiber ve tuzu koyup ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
Bir küçük tavaya 1 su bardağı sıvı yağını koyup hafif kızdıralım.
Üzerine 1 su bardağı unu koyup hafif kokusu çıkana kadar rengi hafif yoğunlaşana kadar kavuralım. Ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağını koyup bi hoş karıştıralım.
En son unu, kabartma tozunu ve tuzunu koyup bi hoş yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan 8 adet eşit bezeler alıp üzerini örtelim ki kurumasın.
Bezenin bir adedini alıp oklava yada merdane yardımıyla tepsi boyutunda açalım.
Açtığımız yufkayı hafif yağlanmış tepsinin içine yerleştirelim.
Yufkanın üzerine kavurduğumuz un sosundan 3-4 yemek kaşığı damlatarak gezdirelim ve yumurta fırçası yada elimizin avuç içiyle yufkanın her tarafına sürelim.
Kavrulan kıymalı harçtan biraz yufkanın üzerine her tarafına eşit olacak biçimde dökelim.
Diğer kalan bezeleride açıp tepsiye dizip ortalarına belirlenen kavrulmuş sosundan sürülüp kıymalı harcı ekleyerek ve son yufkayıda sererek tepsiyi tamamlayalım.
Bir kasede yumurta sarısı ve yoğurt karışımına kalan kavrulmuş un sosundan ekleyip karıştırıp kömbenin üzerine her tarafına sürelim ve isteğe nazaran susam serpelim.
Sonra bıçak yardımıyla dilimleyip evvelden ısıtılmış fırında üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.
Pişen kömbeyi fırından çıkarıp üzerini pak bir örtüyle kapatıp 20 dakka dinlenmesini bekleyelim. Vee süper kömbe afiyetle tüketmeye hazır
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun.
Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın.
Malatya Metodu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı