Malatya Yöresine İlişkin Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
1 su bardağı ince bulgur
Bulguru ıslatmak için sıcak su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Diğer gereçler;
100 gram kavurma yahut haşlanmış kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye (Haşlanmış)
1 orta uzunluk küçük küçük küp doğranmış patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeteri kadar sıcak su
Malatya Yöresine İlişkin Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce sumağı bir kasede suya ıslatalım beklemeye bırakalım.
Bulgurumuzu yoğurma kabımıza koyup, üzerini bastıracak kadar sıcak su ek edip, üstünü kapatıp 10 dk demlendirelim.
Daha sonra irmik, yumurta, un ve tuzu ekleyerek yoğurup fındık büyüklüğünde köftecikler yapalım.
Tenceremize yağımızı koyup eritelim etimizi ek edip, kavuralım.
Salçayı da ekleyip kavurup, sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya sırasıyla evvel patatesi sonra nohut, mercimek, fasulye ve köfteleri ek edip, tuz ve baharatları da ekleyip, pişmeye bırakalım.
En son sumağımızı süzüp suyunu da ekleyelim. Piştiğinde limonsuyu ve sumak ile servise sunalım. Afiyet şifa olsun
Malatya Yöresine İlişkin Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
1 su bardağı ince bulgur
Bulguru ıslatmak için sıcak su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Diğer gereçler;
100 gram kavurma yahut haşlanmış kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye (Haşlanmış)
1 orta uzunluk küçük küçük küp doğranmış patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeteri kadar sıcak su
Malatya Yöresine İlişkin Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce sumağı bir kasede suya ıslatalım beklemeye bırakalım.
Bulgurumuzu yoğurma kabımıza koyup, üzerini bastıracak kadar sıcak su ek edip, üstünü kapatıp 10 dk demlendirelim.
Daha sonra irmik, yumurta, un ve tuzu ekleyerek yoğurup fındık büyüklüğünde köftecikler yapalım.
Tenceremize yağımızı koyup eritelim etimizi ek edip, kavuralım.
Salçayı da ekleyip kavurup, sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya sırasıyla evvel patatesi sonra nohut, mercimek, fasulye ve köfteleri ek edip, tuz ve baharatları da ekleyip, pişmeye bırakalım.
En son sumağımızı süzüp suyunu da ekleyelim. Piştiğinde limonsuyu ve sumak ile servise sunalım. Afiyet şifa olsun
Malatya Yöresine İlişkin Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı