Son konular

Mandalina Soslu Muhallebi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için:
4 bardak süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket çırpılmış krem şanti
Mandalina sos için:
1 buçuk bardak mandalina suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için:
Dilimlenmiş mandalina
Kırmızı orman meyvesi (andirina)
Bisküvi
Fındık

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencerenize öncelikle un, nişasta, şeker ve yumurtasını ekleyip çırpın sonra sütünüzü ilave edin ve ocağınızı yakın ve pişene kadar karıştırın.
Kıvam alan muhallebinize son olarak tereyağ ve vanilya ekleyin ve tencerenizin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Ara ara muhallebinizi karıştırmayı unutmayınız lütfen. Çırpmış olduğunuz krem şantiyi muhallebinize yedirerek ilave edin eğer muhallebiniz pütürleştiyse mikser yardımıyla çırpın.
Sos için mandalina suyu, şeker ve nişastayı tencereye alın ve kıvam alana kadar pişirin soğumaya bırakın.
Cam kaselerinize öğütülmüş fındık ve bisküviyi yerleştirelim üzerine muhallebimizi 1 parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
Ardından ortadan ikiye dilimlenmiş mandalinayı koyun üzerine sosunuzu dökün ve süsleyin.
Afiyet olsun.

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt