Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sut
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Mandalina sosu için;
2 su bardağı mandalina suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker(mandalinanın tatlılık yahut ekşilik oranına nazaran ayarlayınız)
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt veyada mandalina suyu
Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurtalar oda sıcaklığında olmalı yumurtaları şekerle birlikte vanilyayı da ekleyerek mayonez üzere 7 -8 dk rengi uygunca açılana kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağıda ek edip çırpmaya devam edelim.
Son olarak un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim borcama boşaltıp 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza verelim.
Birinci sıcağı çıkmış pişmiş keke sütü ekleyip soğumaya bırakalım.
Kremamızı hazırlayalım; Tüm gereçleri ekleyip tenceremize koyup katılaşana kadar çırpalım, ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
Büsbütün soğumuş keke sıcak kremamızı döküp eşit biçimde yayalım.
Mandalina sos için; Mandalinaların suyunu sıkalım akabinde tenceremize suyu, şeker, nişasta ve mandalına suyumuzuda ek edip yoğunlaşana kadar pişirelim.
Soğumuş kremamızın üzerine mandalına sosumuzu dökelim.
Oda sıcaklığına gelen pastayı dolaba kaldırın ve kesinlikle 1 gece dolapta bekletin.
Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sut
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Mandalina sosu için;
2 su bardağı mandalina suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker(mandalinanın tatlılık yahut ekşilik oranına nazaran ayarlayınız)
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt veyada mandalina suyu
Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurtalar oda sıcaklığında olmalı yumurtaları şekerle birlikte vanilyayı da ekleyerek mayonez üzere 7 -8 dk rengi uygunca açılana kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağıda ek edip çırpmaya devam edelim.
Son olarak un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim borcama boşaltıp 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza verelim.
Birinci sıcağı çıkmış pişmiş keke sütü ekleyip soğumaya bırakalım.
Kremamızı hazırlayalım; Tüm gereçleri ekleyip tenceremize koyup katılaşana kadar çırpalım, ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
Büsbütün soğumuş keke sıcak kremamızı döküp eşit biçimde yayalım.
Mandalina sos için; Mandalinaların suyunu sıkalım akabinde tenceremize suyu, şeker, nişasta ve mandalına suyumuzuda ek edip yoğunlaşana kadar pişirelim.
Soğumuş kremamızın üzerine mandalına sosumuzu dökelim.
Oda sıcaklığına gelen pastayı dolaba kaldırın ve kesinlikle 1 gece dolapta bekletin.
Mandalinalı Borcamda Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı