Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı toz şeker
1, 5 su bardağı süt
1, 5 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı mandalina suyu
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2, 5-3 su bardağı un
Jölesi için;
1 su bardağı mandalina suyu
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 çorba kaşığı toz şeker
Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri iyice beyaz oluncaya kadar çırpıyoruz.
Daha sonra süt, sıvı yağ, mandalina suyu ilave ediyoruz.
En son elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz.
Hazır olan kek harcını yağlayıp ve unladığımız kalıbımıza döküyoruz.
160-170 derece fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken jölemizi hazırlayalım.
1 su bardağı mandalina suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar pişiriyoruz piştikten sonra kekimiz pişene kadar soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra servis tabağına alıp hazırlamış olduğumuz jöleyi üzerine koyup servis ediyoruz.
Mandalinalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı toz şeker
1, 5 su bardağı süt
1, 5 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı mandalina suyu
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2, 5-3 su bardağı un
Jölesi için;
1 su bardağı mandalina suyu
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 çorba kaşığı toz şeker
Mandalinalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri iyice beyaz oluncaya kadar çırpıyoruz.
Daha sonra süt, sıvı yağ, mandalina suyu ilave ediyoruz.
En son elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz.
Hazır olan kek harcını yağlayıp ve unladığımız kalıbımıza döküyoruz.
160-170 derece fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken jölemizi hazırlayalım.
1 su bardağı mandalina suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar pişiriyoruz piştikten sonra kekimiz pişene kadar soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra servis tabağına alıp hazırlamış olduğumuz jöleyi üzerine koyup servis ediyoruz.
Mandalinalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı