Mandalinalı Kırıntılı Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
120 gram şeker
1 paket vanilya
120 ml süt
120 ml sıvı yağ
200 gram un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
200 gram konserve mandalina
İsteğe nazaran vişne yada frambuazda kullanılabilir
Üzerindeki kırıntılar için :
80 gram şeker
80 gram soğuk tuzsuz tereyağı
150 gram un
Mandalinalı Kırıntılı Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kapta güzelce köpürene kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ek edip karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı 24 cm yahut 26 cmlik kek kalıbımıza dökelim ve üstüne evvelce süzdüğümüz madalinaları dizelim.
Üzerine serpeceğimiz kırıntılar için başka bi kapta elimizle un şeker ve soğuk tereyağını kısaca karıştıralım.
Elde ettiğimiz kırıntı hamurunu kek kalıbımızdaki meyveli karışımın üstüne serpelim.
Evvelce 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Fırından fırına fark olabildiği için pişme müddeti fırınınıza nazaran değişecektir. Birinci 20 dk fırının kapağını açmayınız.
Kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini denetim ediniz.
2 yumurta
120 gram şeker
1 paket vanilya
120 ml süt
120 ml sıvı yağ
200 gram un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
200 gram konserve mandalina
İsteğe nazaran vişne yada frambuazda kullanılabilir
Üzerindeki kırıntılar için :
80 gram şeker
80 gram soğuk tuzsuz tereyağı
150 gram un
Mandalinalı Kırıntılı Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kapta güzelce köpürene kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ek edip karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı 24 cm yahut 26 cmlik kek kalıbımıza dökelim ve üstüne evvelce süzdüğümüz madalinaları dizelim.
Üzerine serpeceğimiz kırıntılar için başka bi kapta elimizle un şeker ve soğuk tereyağını kısaca karıştıralım.
Elde ettiğimiz kırıntı hamurunu kek kalıbımızdaki meyveli karışımın üstüne serpelim.
Evvelce 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Fırından fırına fark olabildiği için pişme müddeti fırınınıza nazaran değişecektir. Birinci 20 dk fırının kapağını açmayınız.
Kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini denetim ediniz.