Mandalinalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
200 gram un
70 gram şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 vanilya şekeri
1 adet yumurta
85 gram tereyağı
Kreması için
2 paket vanilyalı puding tozu
500 ml süt
180 gram şeker
600 gram schmand (labne)
Üzerine
2 adet mandalina
Jölesi
250 ml mandalina suyu
1 paket tortenguss beyaz (Pasta jölesi)
Mandalinalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için tüm malzemeleri yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 26 cm tepsiye yerleştirin.
Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm yukarı yükseltin.
Puding için 500 ml süt ve 180 gram şeker ile puding tozunu bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak kaynatın.
Daha sonra ocakdan alın schmand yada labneyi ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Puding karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın.
Mandalinaları süzün ve pudingin üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 170°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin.
Ilıyan pastanın üzerine mandalina suyu ile hazırlanan pasta jölesini dökün.
Daha sonra pastayı tamamen soğumaya bırakın ve bir gece buzdolabında bekletin çekmesi için. Afiyet olsun.
Mandalinalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için:
200 gram un
70 gram şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 vanilya şekeri
1 adet yumurta
85 gram tereyağı
Kreması için
2 paket vanilyalı puding tozu
500 ml süt
180 gram şeker
600 gram schmand (labne)
Üzerine
2 adet mandalina
Jölesi
250 ml mandalina suyu
1 paket tortenguss beyaz (Pasta jölesi)
Mandalinalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için tüm malzemeleri yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 26 cm tepsiye yerleştirin.
Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm yukarı yükseltin.
Puding için 500 ml süt ve 180 gram şeker ile puding tozunu bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak kaynatın.
Daha sonra ocakdan alın schmand yada labneyi ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Puding karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın.
Mandalinaları süzün ve pudingin üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 170°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin.
Ilıyan pastanın üzerine mandalina suyu ile hazırlanan pasta jölesini dökün.
Daha sonra pastayı tamamen soğumaya bırakın ve bir gece buzdolabında bekletin çekmesi için. Afiyet olsun.
Mandalinalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı