Mangal Tadında Fırın Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 bütün tavuk (parçalanmış)
4 adet patates
2 adet soğan
5-6 adet biber
2 adet domates
Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası (veya biber)
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
4-5 adet rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
Mangal Tadında Fırın Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta sos materyalleri karıştırılır .
Yıkanmış suyu süzülmüş tavuklar ek edilir karıştırılıp vaktiniz var ise 3-4 saat yok ise 1 saat buzdolabında bekletilir.
Dinlenen tavuk etlerinin üzerine patatesler ek edilir ve karıştırıp fırın tepsisine koyun.
Üzerine soğan biber ve domates ile süsleyip üzerine yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Mangal Tadında Fırın Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 bütün tavuk (parçalanmış)
4 adet patates
2 adet soğan
5-6 adet biber
2 adet domates
Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası (veya biber)
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
4-5 adet rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
Mangal Tadında Fırın Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta sos materyalleri karıştırılır .
Yıkanmış suyu süzülmüş tavuklar ek edilir karıştırılıp vaktiniz var ise 3-4 saat yok ise 1 saat buzdolabında bekletilir.
Dinlenen tavuk etlerinin üzerine patatesler ek edilir ve karıştırıp fırın tepsisine koyun.
Üzerine soğan biber ve domates ile süsleyip üzerine yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Mangal Tadında Fırın Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı