Mangal Tadında Tavuk Pirzola Tanımı İçin Gereçler
1 kilo (7 parça) tavuk pirzola
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça (glutensiz)
Tuz
Köri
Kişniş
Kekik
Kırmızı toz biber
Mangal Tadında Tavuk Pirzola Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba tavuklar hariç başka tüm gereçler alınarak homojen bir karışım elde edilir.
Tavuklar kabın içine alınarak karışım tavukların her yerine işleyecek halde ovulur.
Buzdolabına kaldırılır ve bir gece bekletilir.
Sonraki gün geniş bir tavaya alınır hiç yağ ek edilmeden tavuklar kapağı kapalı bir formda yüksek ateşte pişirilir son birkaç dakika kapağı açılır kızarması sağlanır.
İstenilen halde servis edilir. bu pirzolanın lezzetinin mangal ateşinde 4-5 kat arttığını söyleyebilirim. Afiyet olsun ️.
1 kilo (7 parça) tavuk pirzola
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça (glutensiz)
Tuz
Köri
Kişniş
Kekik
Kırmızı toz biber
Mangal Tadında Tavuk Pirzola Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba tavuklar hariç başka tüm gereçler alınarak homojen bir karışım elde edilir.
Tavuklar kabın içine alınarak karışım tavukların her yerine işleyecek halde ovulur.
Buzdolabına kaldırılır ve bir gece bekletilir.
Sonraki gün geniş bir tavaya alınır hiç yağ ek edilmeden tavuklar kapağı kapalı bir formda yüksek ateşte pişirilir son birkaç dakika kapağı açılır kızarması sağlanır.
İstenilen halde servis edilir. bu pirzolanın lezzetinin mangal ateşinde 4-5 kat arttığını söyleyebilirim. Afiyet olsun ️.