Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
400 gram tavuk
1 adet domates
2 adet biber
Marine sosu için
4 yemek kaşığı yağ
4 yemek kaşığı süt ya da yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe bağlı olarak pul biberde kullanabilirsiniz
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sos gereçlerini bir kap içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz.
Tavuk etlerimizi küp küp doğrayıp sosumuzu içine koyalım ve karıştıralım güzel marine olsun.
Üzerini streç ile kapatıp dolapta 3 saat bekletelim.
Marine olan tavuklarımızı şişlere dizip ortalarına domates biber koyalım.
Yağlı kağıdımızı ıslatıp tavuk işlerimizin üzerini kapatalım 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
400 gram tavuk
1 adet domates
2 adet biber
Marine sosu için
4 yemek kaşığı yağ
4 yemek kaşığı süt ya da yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe bağlı olarak pul biberde kullanabilirsiniz
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sos gereçlerini bir kap içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz.
Tavuk etlerimizi küp küp doğrayıp sosumuzu içine koyalım ve karıştıralım güzel marine olsun.
Üzerini streç ile kapatıp dolapta 3 saat bekletelim.
Marine olan tavuklarımızı şişlere dizip ortalarına domates biber koyalım.
Yağlı kağıdımızı ıslatıp tavuk işlerimizin üzerini kapatalım 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.