Manlama Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yufka
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir adet robottan geçirilmiş soğanları kavuşuyoruz pembeleştikten sonra kıymasını ekliyoruz
Daha sonra salçasını baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
Bir adet yufkayı açıp içine soğumuş olan iç harcımızı koyuyoruz ve kare şeklinde kapatıyoruz.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz.
Tavaya bir iki damla yağ damlatıp yufkalarımızı koşuk ateşte arka ve önü kızarana kadar pişiriyoruz
Soğuyan manlamamızın üstüne hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurtu gezdiriyoruz.
En son üstüne zeytinyağ gezdirip nane serpiyoruz. Afiyet olsun.
Manlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yufka
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir adet robottan geçirilmiş soğanları kavuşuyoruz pembeleştikten sonra kıymasını ekliyoruz
Daha sonra salçasını baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
Bir adet yufkayı açıp içine soğumuş olan iç harcımızı koyuyoruz ve kare şeklinde kapatıyoruz.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz.
Tavaya bir iki damla yağ damlatıp yufkalarımızı koşuk ateşte arka ve önü kızarana kadar pişiriyoruz
Soğuyan manlamamızın üstüne hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurtu gezdiriyoruz.
En son üstüne zeytinyağ gezdirip nane serpiyoruz. Afiyet olsun.
Manlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı