Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler
500 gram mantar
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 iri diş sarımsak
3,5 yemek kaşığı doruklu un
8 bardak su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
1 tutam dereotu
Bardak ölçüsü 200 ml


Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mantarları yıkayalım. Küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağları alalım mantarı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim.
Orta ara karıştırarak suyunu çekene kadar karıştıralım. Suyunu çeker çekmez unu ek edelim. Kokusu çıkana kadar daima karıştırarak kavuralım.
8 bardak soğuk suyu ek edelim. Tel çırpıcıyla karıştırarak unu çözdürelim. Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ek edelim. Yaklaşık 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
En son sütü ek edelim bir taşım kaynatıp ince kıyılmış dereotunu ek edip karıştırıp altını kapatalım. Deneyeceklere şifa olsun.
Çorbanın yoğunluğunu kendi damak zevkinize nazaran suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.
Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 500 gram mantar 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı zirveli un 2 su bardağı su Tuz Karabiber 1,5 su bardağı süt Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak mantarları yıkayalım, istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kremasız Sütlü Mantar Çorbası (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 400 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, dereotu 3.5 su bardağı su Kremasız Sütlü Mantar Çorbası (Videolu) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kültür mantarı (400 gr) 1 bardak süt 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı un 1 diş sarımsak Karabiber Tuz Limon Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak mantarları fazla büyük olmayacak formda doğrayıp, tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1-2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber 1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı) 3,5 su bardağı içme suyu Kremalı Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller 200-250 gram kültür mantarı 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağ Tavuk bulyon yahut tavuksuyu 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı süt 3,5 su bardağı soğuk su Tuz, karabiber Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı Sütlü mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt