Mantar Diblesi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantar Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
500 gram mantar
1,5 su brd pirinç (200 ml bardağı)
3 su bardağı tavuk suyu veya normal su (200 ml bardağı ile muhakkak sıcak olacak)
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (50 gram kadar)
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kara biber
Tuz(miktarı damak zevkinize göre )

Mantar Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçlerimizin nişastasının akması için bir iki kere yıkayıp ılık tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim.
Diğer yandan mantarlarımızı temizleyip küçük olmamak şartıyla doğrayalım.
Tencere olarak yapışmaz bir tencere kullanalım.
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağlarımızla birlikte tenceremize alalım.
Soğanlar pembeleşene kadar pişirelim.
Mantarlarımızı ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
Kavrulan ve suyunu çeken mantarlarımızın içine ,yıkayıp nişastasını ve suyunu akıttığımız pirinçlerimizi ilave edip kavurmaya devam edelim.
Pirinçler şeffaflaşıp tane tane olmuşsa kavrulmuş demektir.
Sıcak olmak şartıyla tavuk veya normal suyumuzu,tuz ve karabiberimizi koyup kaynamaya başladıktan sonra ağzını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavımızı pilavımızı 30 dk kadar dinlendirdikten sonra ince ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Kısa sürede nefis pilavımız hazır.
Karadenizin yöresel yemeklerinden biri olan mantar diblesi. Nefisss,pratik,az malzemeli ve pilavın en güzel hali. Ne baldo pirinç ne basmati pirinç kullandım. Osmancık pirinçi kullandım.

En önemli püf noktası pirinçin nişastasını önceden akıtmak yoksa lapa olur.

Pirincimizi pilav yapmadan en az 1 saat kadar tuzlu ılık suda bekletmeliyiz.

Yapacak olanlara kolay gelsin

Afiyet olsun

Mantar Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantar Diblesi Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinç ( yıkanmış ) 500 gr mantar ( doğranmış ) 2 adet kuru soğan ( yemeklik inçe doğranmış ) 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz Karabiber 1,5 su bardağı sıcak su Maydanoz ince doğranmış Mantar Diblesi Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Mantar Diblesi Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan 400 gram mantar 1 su bardağı pirinç Tereyağı Sıvıya yağ Tuz Mantar Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sıvı yağı tencereye alalım. Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar güzelce kavrulsun. O...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Nefis Pırasa Diblesi Tarifi İçin Malzemeler 200 gram kuş başı et 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet havuç 1 yemek kaşığı salça Yarım şişe domates konservesi 5-6 dal doğranmış pırasa Yarım çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz Nefis Pırasa Diblesi Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fasülye Diblesi (Karadeniz Mutfağının Eşsiz Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı pirinç (Ilık tuzlu suda 30 bekletin) 300-400 gram taze fasulye 2 adet kuru soğan 2 adet domates Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası (Tatlı yahut acı ) Pirincin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kültür mantarı 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak Tuz, karabiber, pul biber 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tutam maydanoz Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Küçük küçük doğradığımız soğanımızı ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt