Mantar Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
500 gram mantar
1,5 su brd pirinç (200 ml bardağı)
3 su bardağı tavuk suyu veya normal su (200 ml bardağı ile muhakkak sıcak olacak)
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (50 gram kadar)
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kara biber
Tuz(miktarı damak zevkinize göre )
Mantar Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçlerimizin nişastasının akması için bir iki kere yıkayıp ılık tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim.
Diğer yandan mantarlarımızı temizleyip küçük olmamak şartıyla doğrayalım.
Tencere olarak yapışmaz bir tencere kullanalım.
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağlarımızla birlikte tenceremize alalım.
Soğanlar pembeleşene kadar pişirelim.
Mantarlarımızı ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
Kavrulan ve suyunu çeken mantarlarımızın içine ,yıkayıp nişastasını ve suyunu akıttığımız pirinçlerimizi ilave edip kavurmaya devam edelim.
Pirinçler şeffaflaşıp tane tane olmuşsa kavrulmuş demektir.
Sıcak olmak şartıyla tavuk veya normal suyumuzu,tuz ve karabiberimizi koyup kaynamaya başladıktan sonra ağzını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavımızı pilavımızı 30 dk kadar dinlendirdikten sonra ince ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Kısa sürede nefis pilavımız hazır.
Karadenizin yöresel yemeklerinden biri olan mantar diblesi. Nefisss,pratik,az malzemeli ve pilavın en güzel hali. Ne baldo pirinç ne basmati pirinç kullandım. Osmancık pirinçi kullandım.
En önemli püf noktası pirinçin nişastasını önceden akıtmak yoksa lapa olur.
Pirincimizi pilav yapmadan en az 1 saat kadar tuzlu ılık suda bekletmeliyiz.
Yapacak olanlara kolay gelsin
Afiyet olsun
Mantar Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram mantar
1,5 su brd pirinç (200 ml bardağı)
3 su bardağı tavuk suyu veya normal su (200 ml bardağı ile muhakkak sıcak olacak)
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (50 gram kadar)
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kara biber
Tuz(miktarı damak zevkinize göre )
Mantar Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçlerimizin nişastasının akması için bir iki kere yıkayıp ılık tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim.
Diğer yandan mantarlarımızı temizleyip küçük olmamak şartıyla doğrayalım.
Tencere olarak yapışmaz bir tencere kullanalım.
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağlarımızla birlikte tenceremize alalım.
Soğanlar pembeleşene kadar pişirelim.
Mantarlarımızı ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
Kavrulan ve suyunu çeken mantarlarımızın içine ,yıkayıp nişastasını ve suyunu akıttığımız pirinçlerimizi ilave edip kavurmaya devam edelim.
Pirinçler şeffaflaşıp tane tane olmuşsa kavrulmuş demektir.
Sıcak olmak şartıyla tavuk veya normal suyumuzu,tuz ve karabiberimizi koyup kaynamaya başladıktan sonra ağzını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavımızı pilavımızı 30 dk kadar dinlendirdikten sonra ince ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Kısa sürede nefis pilavımız hazır.
Karadenizin yöresel yemeklerinden biri olan mantar diblesi. Nefisss,pratik,az malzemeli ve pilavın en güzel hali. Ne baldo pirinç ne basmati pirinç kullandım. Osmancık pirinçi kullandım.
En önemli püf noktası pirinçin nişastasını önceden akıtmak yoksa lapa olur.
Pirincimizi pilav yapmadan en az 1 saat kadar tuzlu ılık suda bekletmeliyiz.
Yapacak olanlara kolay gelsin
Afiyet olsun
Mantar Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı