Mantar Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kuru soğan
400 gram mantar
1 su bardağı pirinç
Tereyağı
Sıvıya yağ
Tuz
Mantar Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıvı yağı tencereye alalım.
Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
Soğanlar güzelce kavrulsun.
O sırada mantarı yıkayalım ve doğrayalım.
Kavrulan soğanların üstüne mantarı ekleyelim.
Suyu çıkıp tekrar suyunu çekene kadar bekleyelim.
Daha sonra tereyağını ekleyelim yıkadığımız pirinçleride tereyağının büsbütün erimesini beklemeye gerek yok içine ekleyelim.
Tuzunu atalım, 2 su bardağı su ekleyelim.
Kaynağında altını kısalım suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Mantar Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kuru soğan
400 gram mantar
1 su bardağı pirinç
Tereyağı
Sıvıya yağ
Tuz
Mantar Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıvı yağı tencereye alalım.
Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
Soğanlar güzelce kavrulsun.
O sırada mantarı yıkayalım ve doğrayalım.
Kavrulan soğanların üstüne mantarı ekleyelim.
Suyu çıkıp tekrar suyunu çekene kadar bekleyelim.
Daha sonra tereyağını ekleyelim yıkadığımız pirinçleride tereyağının büsbütün erimesini beklemeye gerek yok içine ekleyelim.
Tuzunu atalım, 2 su bardağı su ekleyelim.
Kaynağında altını kısalım suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Mantar Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı