Son konular

Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler
5 adet kuzu incik (sayıyı kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 adet defne yaprağı
5-6 adet, tane karabiber
Mantar kavurması için:
1 paket mantar
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 adet kapya biber ️
4-5 adet yeşil biber
Tuz, karabiber
Pul biber ️
Kekik

Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce incikleri yıkayalım, tuz ve zeytinyağı ile güzelce ovalım. Düdüklü tencereye dizelim.
Soğanı temizleyip dörde bölelim, içine koyalım.
Tereyağı ek edelim. Defne yapraklarını kıralım. Karabiber ve tuzunu ayarlayalım kapağını kapatıp 1,5-2 saat kadar çok kısık ateşte pişirelim.
Ayrıca su koymuyoruz. Etler yıkandığı ve çok kısık ateşte piştiği için bir ölçü sulanacaktır.
Mantar kavurması:İncikler pişerken mantar kavurmasını hazırlayalım.
Mantarları temizleyip ince doğrayalım. (yıkamıyoruz, yalnızca dışlarını soyuyoruz. Yıkanırsa daha çok sulanır. )
Tavaya alalım ve zeytinyağını koyalım.
Soğanı temizleyip jülyen doğrayalım ve mantarlarla birlikte soteleyelim.
Bir mühlet sonra biberleri de küçük doğrayıp ekleyelim.
Hep birlikte biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ayarlayalım ve altını kapatalım.
Servis tabağına evvel mantar kavurmasını koyalım, üzerine inciği yerleştirelim.
Hem görseli hem lezzeti ile süper bir ziyafet yemeğiniz olacak.Mutlaka denemelisiniz.Afiyet olsun.
Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kuzu İncik Tanımı İçin Gereçler 2 incik kuzu 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı sirke 1 defne yaprağı 4-5 mantar 5 adet sarımsak 1 soğan 1 yemek kaşığı un Et çeşnisi ( Biberiye, tuz, toz biber, kekik, sarımsak, karabiber) Kuzu İncik Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır İnciklerimizi güzelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav) Tanımı İçin Malzemeler 2 kuzu incik Üzerini geçecek kadar su (haşlamak için) 1 defne yaprağı 2-3 tane taze karabiber kırmızı beyaz biber 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik Yeteri kadar tuz Pişen inciği sotelemek için 2 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kimi yemekler maliyetli olduğundan pişirirken biraz daha çekimser olabiliriz. Ancak özel davetlerde ya da günlerde hoş yemekler sunmak isteriz. Bu türlü durumlarda, imdadınıza yetişecek ve konuklarınızı özel hissettirecek lezzetli bu kuzu incik tanımını kesinlikle denemelisiniz. Yerken ağızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kuzu İncik Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler 2 adet kuzu incik 3 adet defne yaprağı 3 adet patates 2 adet soğan 1 kaşık tereyağı Tuz Pul biber Kuzu İncik Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuzu inciklerimizi, defne yapraklarını, 2 adet soğanı (Bütün şeklinde) düdüklüde 10 dk kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Kuzu İncik (Sebzeli) Tanımı İçin Gereçler 3 adet kuzu incik 3 adet patates 2 adet soğan 2 adet patates Defne yaprağı, karabiber,pul biber,kekik,un Kuzu İncik (Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır İncikleri şayet üzeri ıslaksa kuruluyoruz. Daha sonra mantolama süreci uyguluyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt