Son konular

Mantar Soslu Bonfile Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mantar Soslu Bonfile Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Bonfile için
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon, kekik
Sos için
4oo gram mantar (bir kase kadar)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nisasta
Tuz ,karabiber

Mantar Soslu Bonfile Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavuk göğsünü ince keselim ve marinesi için rendelenmiş sarımsak, yoğurt, sıvı yağ ve baharatları ekleyip tavukla harmanlayalım. 2 saat buzdolabında bekletelim.
Ayrı bir tavada sıvı yağı koyalım ve jülyen doğradığımız soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar pişirelim.
Üzerine un ve mantarları ekleyelim suyunu çektikten sonra bir tabakta süt ve nisastayı karıştırıp içine koyuyoruz ve defne yaprağını ekleyelim.
Mantar sosu yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyip kapatalım. Defne yaprağını çıkaralım.
Doğradığımız maydanozları koyalım sos hazır.
Tavada marine ettiğimiz tavukları önlü arkalı kızartalım.
Servis tabağına sosu sonra üzerine tavukları koyalım.Afiyet olsun.
Mantar Soslu Bonfile Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt