Mantar Soslu Et Dolması
Resimli Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması nasıl Yapılır
Et Dolması yapılışı Mantar Soslu Tarifi
imagesmantarsosluetdolmasitarifiresimli5ad4282091fdd
Geleneksel bir Rus yemeği olan mantar soslu et dolması ince dovulmuş bifteğin once doldurulup sonra pişirilmesi ile hazırlanır
MANTAR SOSLU ET DOLMASI RESİMLİ
Malzemeler
4 buyuk parca sokum bifteği (cok ince dovulmuş)
1 diş sarımsak (ikiye bolunmuş)
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
60 gr (4 corba kaşığı) tereyağı
1 corba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sosu:
30 gr (2 corba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (temizlenip, kabaca kıyılmış)
1 corba kaşığı un
310 gr (1+14 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 cay kaşığı kırmızı biber
Harcı:
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek ici
1 tatlı kaşığı limon kabuğa rendesi
1 kucuk soğan (cok ince kıyılmış)
1 corba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı
Mantar Soslu Et Dolması Yemeğinin Hazırlanışı
Once fırınınızı orta sıcaklığa (150'C) getirip ısıtınız
Sosu hazırlamak İcin 2 corba kaşığı tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanı atıp arasıra karıştırarak 57 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız Mantarları ekleyip ateşin altım kısarak 1215 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp tahta kaşıkla unu yavaşca Karıştırarak purtuksuz bulamac yapınız Daha sonra, kremayı yavaşca karıştırarak ekleyiniz Tavayı yeniden ateşe oturtup tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekip, devamlı karıştırarak 23 dakika, sos purtuksuz ve koyu bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız
Biftekleri sarımsak yarımlarıyla iyice ovup sarımsakları atınız Tuz ve karabiberi serperek harcı hazırlayana kadar bir kenara bırakınız
Harcı yapmak icin orta boy bir kasede butun harc malzemesini karıştırıp tahta taşıkla bulamac haline gelene kadar karıştırınız
Harcı 4 sosis bicimine sokup her bilteğin ustune birini yerleştiriniz Biftekleri rulo gibi sarıp iple yada kurdanla sağlamlaştırınız Buyuk bir tavada 45 gr (3 corba kaşığı) yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca et dolmalarını icine koyup her yanlarını 2 dakika, hafif kahverengi olana kadar kızartınız
İki catalla et rulolarını tavadan cıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Geri kalan 1 corba kaşığı yağla ateşe dayanıklı cam bir servis tabağını yağlayınız Et dolmalarını icine yerleştirip, ustune hazırlamış olduğunuz mantarlı sosu dokunuz Servis tabağını fırına surup 2530 dakika, etlere keskin bir bıcağın ucu rahatca batana kadar pişiriniz
Kabı fırından alıp ustunu maydanozla susleyerek hemen servis ediniz
Afiyet Olsun
Resimli Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması nasıl Yapılır
Et Dolması yapılışı Mantar Soslu Tarifi
imagesmantarsosluetdolmasitarifiresimli5ad4282091fdd
Geleneksel bir Rus yemeği olan mantar soslu et dolması ince dovulmuş bifteğin once doldurulup sonra pişirilmesi ile hazırlanır
MANTAR SOSLU ET DOLMASI RESİMLİ
Malzemeler
4 buyuk parca sokum bifteği (cok ince dovulmuş)
1 diş sarımsak (ikiye bolunmuş)
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
60 gr (4 corba kaşığı) tereyağı
1 corba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sosu:
30 gr (2 corba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (temizlenip, kabaca kıyılmış)
1 corba kaşığı un
310 gr (1+14 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 cay kaşığı kırmızı biber
Harcı:
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek ici
1 tatlı kaşığı limon kabuğa rendesi
1 kucuk soğan (cok ince kıyılmış)
1 corba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı
Mantar Soslu Et Dolması Yemeğinin Hazırlanışı
Once fırınınızı orta sıcaklığa (150'C) getirip ısıtınız
Sosu hazırlamak İcin 2 corba kaşığı tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanı atıp arasıra karıştırarak 57 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız Mantarları ekleyip ateşin altım kısarak 1215 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp tahta kaşıkla unu yavaşca Karıştırarak purtuksuz bulamac yapınız Daha sonra, kremayı yavaşca karıştırarak ekleyiniz Tavayı yeniden ateşe oturtup tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekip, devamlı karıştırarak 23 dakika, sos purtuksuz ve koyu bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız
Biftekleri sarımsak yarımlarıyla iyice ovup sarımsakları atınız Tuz ve karabiberi serperek harcı hazırlayana kadar bir kenara bırakınız
Harcı yapmak icin orta boy bir kasede butun harc malzemesini karıştırıp tahta taşıkla bulamac haline gelene kadar karıştırınız
Harcı 4 sosis bicimine sokup her bilteğin ustune birini yerleştiriniz Biftekleri rulo gibi sarıp iple yada kurdanla sağlamlaştırınız Buyuk bir tavada 45 gr (3 corba kaşığı) yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca et dolmalarını icine koyup her yanlarını 2 dakika, hafif kahverengi olana kadar kızartınız
İki catalla et rulolarını tavadan cıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Geri kalan 1 corba kaşığı yağla ateşe dayanıklı cam bir servis tabağını yağlayınız Et dolmalarını icine yerleştirip, ustune hazırlamış olduğunuz mantarlı sosu dokunuz Servis tabağını fırına surup 2530 dakika, etlere keskin bir bıcağın ucu rahatca batana kadar pişiriniz
Kabı fırından alıp ustunu maydanozla susleyerek hemen servis ediniz
Afiyet Olsun