Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
400 gr kıyma
1 yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 soğan rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
5-6 kısım ince kıyılmış maydanoz
Sosu İçin
10 tane mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyu (400ml)
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çimdik tuz
Patates Püresi İçin
900 gr patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Çok az muskat rendesi
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte için gereçleri yeterlice yoğurun elinizi yağlayıp şekillendirin üzerlerini kapatıp yarım saat buz dolabında dinlendirin.
Tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı dökün ısıtın köfteleri önlü gerili kızartın çok kızartmanıza gerek yok hafif kızarsınlar kâfi sosta tekrar pişecekler.
Kızarttığınız köfteleri bir tabağa alın.
Ocağın ayarını ortaya indirin tıpkı tavaya tereyağı koyun üzerine unu ekleyin biraz kavurun çok kaçırmayın sonra salçayı ekleyin birazda salçayı kavurun et suyunu dökün karıştırın.
Sonra mantarları tuz ve karabiber ekleyip karıştırın çabucak köfteleri koyun sosun içine üzerine biberiye koyup kapağını kapatın 25 dakika pişirin pişince üzerine taze maydanoz kızıp ekleyin.
Patatesleri toplumsal küp küp kesin tuzlu suda haşlayıp süzün sıcakken çabucak üzerine tereyağı süt döküp ezin baharat ve tuzu ekleyin karıştırın. Sütü denetimli ekleyin. Çok lezzetli oluyor afiyetle.
Köftesi İçin
400 gr kıyma
1 yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 soğan rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
5-6 kısım ince kıyılmış maydanoz
Sosu İçin
10 tane mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyu (400ml)
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çimdik tuz
Patates Püresi İçin
900 gr patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Çok az muskat rendesi
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Mantar Soslu Köfte Patates Püresi Eşliğinde Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte için gereçleri yeterlice yoğurun elinizi yağlayıp şekillendirin üzerlerini kapatıp yarım saat buz dolabında dinlendirin.
Tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı dökün ısıtın köfteleri önlü gerili kızartın çok kızartmanıza gerek yok hafif kızarsınlar kâfi sosta tekrar pişecekler.
Kızarttığınız köfteleri bir tabağa alın.
Ocağın ayarını ortaya indirin tıpkı tavaya tereyağı koyun üzerine unu ekleyin biraz kavurun çok kaçırmayın sonra salçayı ekleyin birazda salçayı kavurun et suyunu dökün karıştırın.
Sonra mantarları tuz ve karabiber ekleyip karıştırın çabucak köfteleri koyun sosun içine üzerine biberiye koyup kapağını kapatın 25 dakika pişirin pişince üzerine taze maydanoz kızıp ekleyin.
Patatesleri toplumsal küp küp kesin tuzlu suda haşlayıp süzün sıcakken çabucak üzerine tereyağı süt döküp ezin baharat ve tuzu ekleyin karıştırın. Sütü denetimli ekleyin. Çok lezzetli oluyor afiyetle.