Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Materyaller
250 gram makarna (Yarım paket)
10 adet mantar
1 adet küçük soğan
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı domates sos
1 fiske şeker
Karabiber
Tozbiber
Fesleğen
Kekik
Tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım top mozzeralla peyniri (1 çay bardağı kadar rendelenmiş)
Mantar Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Makarnalar tuzlu suda haşlanırken diğer bir tencerede sosunu hazırlayalım. Soğanları zeytinyağ ile kavuralım.
Üzerine biberi ekleyip biraz daha kavuralım. Mantarları da ekleyip bu üçünü yeterlice kızartalım.
Bu kademede tereyağını atın. Güzelce suyunu çeksin. Akabinde salça, domates sos ve şekeri ekleyelim.
Bol domatesli ve salçalı yemeklerde şeker dengeleyicidir akabinde baharatları da ekleyip biraz kaynatalım.
Haşlanmış makarnaları ekleyip karıştıralım. En son rendelediğimiz mozzarella ile harmanlayalım.
Altını kapatalım. Sıcakken servis edip üzerine biraz daha peynir ekleyelim. Afiyet olsun
250 gram makarna (Yarım paket)
10 adet mantar
1 adet küçük soğan
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı domates sos
1 fiske şeker
Karabiber
Tozbiber
Fesleğen
Kekik
Tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım top mozzeralla peyniri (1 çay bardağı kadar rendelenmiş)
Mantar Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Makarnalar tuzlu suda haşlanırken diğer bir tencerede sosunu hazırlayalım. Soğanları zeytinyağ ile kavuralım.
Üzerine biberi ekleyip biraz daha kavuralım. Mantarları da ekleyip bu üçünü yeterlice kızartalım.
Bu kademede tereyağını atın. Güzelce suyunu çeksin. Akabinde salça, domates sos ve şekeri ekleyelim.
Bol domatesli ve salçalı yemeklerde şeker dengeleyicidir akabinde baharatları da ekleyip biraz kaynatalım.
Haşlanmış makarnaları ekleyip karıştıralım. En son rendelediğimiz mozzarella ile harmanlayalım.
Altını kapatalım. Sıcakken servis edip üzerine biraz daha peynir ekleyelim. Afiyet olsun