Son konular

Mantar Soslu Tavuk Güveç

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantar Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğsü
1 paket mantar
1 paket krema
2 adet kapya biber
4 adet çarliston biber
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Toz karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber

Mantar Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba nefis tavuk güveçle sizlerleyim
Tavuklarımızı juliyen şekilde doğrayıp bir tavaya alalım ve çok az su koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Başka bir tavada uzun uzun doğradığımız biberleri diriliği gidene kadar çevirelim ve suyunu çeken tavuklara ilave edip isteğinize göre baharatlarını ekleyip bir tür karıştırıp altını kapatıp bekletelim.
Daha sonra mantarları ince ince doğrayıp tavaya atıp çıkan kara suyu sürekli dökelim, suyu biten mantara 1 paket kremayı ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
Daha sonra mantarlı sosumuzu tavuklara ilave edip bütünleştirdikten sonra güveçlerinize eşit şekilde paylaştırın.
Kaşar peyniri ile süsleyip üstü kızarana kadar fırına verin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Mantar Soslu Tavuk Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler 400 gram tavuk göğsü 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber 2 tane orta boy patates 1 küçük kase haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığından biraz az salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı ılık su Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk göğsü kuşbaşı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet kapya biber (Küçük boy) 2 adet yeşil biber (Küçük boy) 8 adet mantar 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça 2 yemek kaşığı domates sosu (Kışlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Güveçte Enfes Beşemal Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4-5 kesim kemiksiz tavuk but 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 8-10 adet doğranmış mantar 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler Tavuk marinasyonu için; 3 adet tavuk göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı fesleğen Mantar sosu için; 250 gram mantar 1 sarı kapya biberi 1 kırmızı kapya biberi 1 adet soğan 1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 1 paket mantar (400 gram) 2 orta boy kırmızı biber Tuz 1 paket etimek Beşamel sos için ; 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı un 2 buçuk su bardağı süt Karabiber, tuz Üzeri için ; Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt