Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
1 paket kültür mantarı
1 kase kadar arpacık soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük uzunluk domates
1 buçuk yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Toz kırmızı biber
Karabiber
Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Mantarlar soyulur doğranır.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Ayrıyeten su koymaya gerek yok kısık ateşte pişirince mantar kendi suyunu salıyor esasen.
Suyunu çeken mantara 1 buçuk yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenip 1-2 dakika sotelenir kısık ateşte.
Daha sonra üzerine arpacık soğan eklenir az bişey karıştırılır.
Sonra yeşil biber eklenir.
Domateste rendelenip eklenir.
Son olarak baharatları eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Kısık ateşte daha lezzetli oluyor.
Daima kısık ateş kısık ateş dememin nedeni budur.
1 paket kültür mantarı
1 kase kadar arpacık soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük uzunluk domates
1 buçuk yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Toz kırmızı biber
Karabiber
Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Mantarlar soyulur doğranır.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Ayrıyeten su koymaya gerek yok kısık ateşte pişirince mantar kendi suyunu salıyor esasen.
Suyunu çeken mantara 1 buçuk yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenip 1-2 dakika sotelenir kısık ateşte.
Daha sonra üzerine arpacık soğan eklenir az bişey karıştırılır.
Sonra yeşil biber eklenir.
Domateste rendelenip eklenir.
Son olarak baharatları eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Kısık ateşte daha lezzetli oluyor.
Daima kısık ateş kısık ateş dememin nedeni budur.