Mantarlı Arpa Şehriye Risotto

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mantarlı Arpa Şehriye Risotto Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta uzunluk ince kıyım kuru soğan
400 gram mantar
2 diş sarımsak
1 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı süt
100 gram kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber, muskat rendesi

Mantarlı Arpa Şehriye Risotto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 yemek kaşığı tereyağını ve zeytinyağını tencereye ekleyelim.
Üzerine incecik doğranmış soğanları ek ederek kavuralım.
Mantarları ve sarımsakları ekleyelim.
Yüksek ateşte mantar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Arpa şehriyesini ekleyelim, kavuralım.
Üzerine baharatlarını ve 1 bardak sütünü ek edelim.
Şehriyeler biraz pişip sütü biraz çekince 1 su bardağı sütü daha ekleyelim. Bu süreci bir defa daha tekrarlayalım. (toplamda 3 su bardağı süt).
Şehriyeler piştikten sonra altını kapatalım ve kaşar peyniri rendesini ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alıp yavaşça yaydıralım ve isteğe nazaran üzerine taze biberiye serperek vakit geçirmeden sıcak olarak servis edelim.
Mantarlı Arpa Şehriye Risotto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt