Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yufka
İç harç için
1 paket mantar
1 kuru soğan
1 yemek biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı; kimyon, karabiber, kırmızı toz biber pul biber ve tuz
2 kibrit kutusu büyüklüğünde kasar peyniri rendesi
Islatmak için
1 şişe soda
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayın kavurun, kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
Kokusu çıkınca yıkayıp dilimlediğiniz mantarları üzerine döküp mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine baharatları ekleyin ve kasar rendesini de dokun son kez kavurup ocaktan alın.
Diğer harç için tereyağını eritelim ve diğer malzemeleri üzerine döküp karıştıralım.
Tepsiye yağlı kağıt serin ve bir yufkayı tepsinin dışına gelecek şekilde serelim içine sıvı harçtan sürelim ve bir yufka daha koyalım üzerine, onun da üzerine mantar harcından dökelim.
Ardından üzerine bir yufka daha serip tekrar sıvı harçtan sürelim ve son yufkaya kadar bu şekilde tekrarlayalım.
Son yufkada kenarlarını yufkayı içe alıp, içe aldığımız kenarlara da harçtan sürüp üzerine son yufkamızı şekildeki gibi koyalım.
En son kalan harcı sürüp 200 derece altüst ayarlı fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra elime biraz su alıp serpiştirdim kuru olmasın diye, dilerseniz yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Mantarlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yufka
İç harç için
1 paket mantar
1 kuru soğan
1 yemek biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı; kimyon, karabiber, kırmızı toz biber pul biber ve tuz
2 kibrit kutusu büyüklüğünde kasar peyniri rendesi
Islatmak için
1 şişe soda
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayın kavurun, kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
Kokusu çıkınca yıkayıp dilimlediğiniz mantarları üzerine döküp mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine baharatları ekleyin ve kasar rendesini de dokun son kez kavurup ocaktan alın.
Diğer harç için tereyağını eritelim ve diğer malzemeleri üzerine döküp karıştıralım.
Tepsiye yağlı kağıt serin ve bir yufkayı tepsinin dışına gelecek şekilde serelim içine sıvı harçtan sürelim ve bir yufka daha koyalım üzerine, onun da üzerine mantar harcından dökelim.
Ardından üzerine bir yufka daha serip tekrar sıvı harçtan sürelim ve son yufkaya kadar bu şekilde tekrarlayalım.
Son yufkada kenarlarını yufkayı içe alıp, içe aldığımız kenarlara da harçtan sürüp üzerine son yufkamızı şekildeki gibi koyalım.
En son kalan harcı sürüp 200 derece altüst ayarlı fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra elime biraz su alıp serpiştirdim kuru olmasın diye, dilerseniz yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Mantarlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı