Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
10-15 adet kültür mantarı
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
Tuz,karabiber
Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
Ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
Çok pembeleşmesen yemeklik doğradığımız kapya biberi ilave edelim ve birlikte sotelemeye devam edelim.
Ardından mantar, salçaları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, pilavlık bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
Suyunu ilave edip, su kaynayana kadar harlı, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
Sıcak servis edin.
Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
10-15 adet kültür mantarı
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
Tuz,karabiber
Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
Ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
Çok pembeleşmesen yemeklik doğradığımız kapya biberi ilave edelim ve birlikte sotelemeye devam edelim.
Ardından mantar, salçaları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, pilavlık bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
Suyunu ilave edip, su kaynayana kadar harlı, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
Sıcak servis edin.
Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı