Son konular

Mantarlı Bulgur Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
8-10 adet orta uzunluk kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates (yazdan kurduğum konserveden kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Tuz,karabiber, kimyon

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan alınır ve soğanlar ölene kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara temizlenen ve doğranan mantarlar eklenir.
Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Bir kaşık domates salçası, konserve domatesten 2-3 kaşık ve yıkanan bulgur eklenir. 5 dk kadar kavrulur.
Yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar tuz, bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kimyon ekledim. Ben tuz ve baharatları göz kararı ekledim. Siz de damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz.
Üzerini geçecek ölçüde kaynamış su koyun. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kültür mantarı 1 su bardağı bulgur 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sadeyağ yahut tereyağ 2 orta uzunluk kuru soğan 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil sivri biber 2 adet domates (mevsiminde olmazsa domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Bulgur Pilavı (Mantarlı) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı bulgur 1.5, 2 su bardağı su(bulgurun büyüklüğüne nazaran değişebilir) 6 adet mantar 1 adet soğan 1 diş sarımsak 2 adet sivri biber İsteğe nazaran havuç rendesi 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağ 1.5 yemek kaşığı domates yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Mantarlı Esmer Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 1 adet küçük soğan 2 dilim tavuk biftek 2 adet büyük mantar 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı esmer bulgur Tuz Karabiber Nane Tatlı toz kırmızı biber İsteğe nazaran kapya ve yeşil biber de ekleyebilirsiniz Tavuklu Mantarlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Bulgur Pilavı Mantarlı Tanımı İçin Gereçler 200 gram doğranmış mantar 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı salça 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber Tuz, karabiber, kuru nane 2 su bardağı su Bulgur Pilavı Mantarlı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 200 gram mantar 1 ,5 su bardağı bulgur 1 adet soğan 2 adet domates 2 kısım kereviz sapı ve yaprağı 3 adet yeşil biber 4 kaşık kadar haşlanmış süt mısır 1 tatlı kaşığından az salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı tavuk suyu Mantarlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt